Imagini cu o naștere extrem de rară: bebelușul a venit pe lume în sacul amniotic intact

TOTUL DESPRE MAME
in sacul amniotic

Un moment extrem de rar în istoria medicală, când un bebeluș a fost născut în sacul amniotic păstrat intact au fost date publicității de către jurnaliștii de la The Telegraph.

O astfel de naștere poate avea loc o dată la 80.000, iar aceasta este a doua surprinsă de camerele video în acest an.

In video poate fi văzut bebelușul, pe masa de spital, în sacul amniotic intact, ca și cum încă s-ar afla în burta mamei. În mod normal, sacul se rupe în timpul nașterii sau este tăiat de către obtetrician în timpul operației cezariană.

Aceste noi imagini foarte rare au fost filmate de o asistentă medicală, într-un spital din Brazilia și au fost vizualizate de 6,8 milioane de ori într-o singură zi.

 Bebeluș ”captiv” în sacul amniotic

La începutul acestui an, imagini similare făceau înconjurul lumii. 

În lume, cu tot cu plăpumioară

Subţire de tot, dar extrem de rezistent, sacul amniotic (cunoscut şi ca membranele amniotice sau veziculă amniotică, sau, popular, ”plăpumioara fătului”) este o membrană plină de lichid care îl ajută în timpul sarcinii pe bebeluş să aibă căldură, dar şi siguranţa necesară în timpul mişcărilor bruşte ale mamei. Sacul se formează încă de la începutul sarcinii peste embrion, iar mai târziu creşte odată cu fătul. Partea din interior a membranelor conţine, pe lângă bebeluş, şi lichidul amniotic, format de plasmă maternă tot de la începutul sarcinii, iar partea exterioară se numeşte corion şi face parte din placentă.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa