Concurs de fotografii de la naștere

Alexandra Constantin

Indiferent că este naturală sau prin cezariană nașterea nu reprezintă doar începutul vieții, ci și un moment unic și uimitor pentru fiecare mamă în parte. Descoperă astfel de momente spectaculoase de la naștere în imaginile de mai jos.

Una dintre paginile online destinate fotografiilor de la naștere organizează anual un concurs cu astfel de imagini din jurul lumii. Competiția este realizată nu doar pentru a arăta cât de spectaculoase sunt fotografiile de la naștere, ci pentru a evidenția câtă încărcătură emoțională poate să cuprindă o poză, potrivit www.independent.co.uk.

Fotografia câștigătoare

Fotografia câștigătoare în 2018 aparține lui Marijke Thoen și este una realizată alb-negru.Imaginea nu doar că descrie venirea pe lume a celui de-al doilea copil, ci și prima întâlnire a acestuia cu sora mai mare.

Trei suflete care luptă împreună

Această fotografie realizată de Esther Edith a câștigat People’s Choice Award pentru momentul travaliului. Intitulată „Trei suflete care luptă împreună”, imaginea îl arată pe soț în timp ce încearcă să-și liniștească soția care este epuizată după mai multe ore de travaliu.

Din spatele scenei

Fotografia este realizată pentru spectactorii din spatele scenei și dezvăluie adevărata poveste de la nașterea prin cezariană. Realizată de Neely Ker-Fox, imaginea arată momentul în care bebelușul atinge pentru prima dată mâna mamei, asta în timp ce tatăl îi privește pe amândoi. Se știe că o fotografie poate să fie considerată ca fiind uimitoare atunci când aproape auzi ceea ce s-a întâmplat în momentul respectiv doar uitându-te la ea.

Cu mâinile către mamă

„Jumătate născut și deja cu mâinile către mama lui” este numele fotografiei surprinse de Selena Rollason și care arată imaginea mamei în timp ce își naște copilul. În poză se poate vedea cum brațele micuțului sunt îndreptate către mama sa. Concursul de fotografii de la naștere a inclus mai multe categorii, printre care perioada de maternitate, travaliul, alăptarea și perioada imediat după naștere.

O zeiță

Jen Conway a surprins frumusețea perioadei de maternitate în fotografia intitulată ,,Așa arată o zeiță”. Poza, care a câștigat primul loc la categoria perioada de maternitate, arată o femeie însărcinată în timp ce își mângâie burta, iar în cadru apar copaci și apă. Contactul piele pe piele cu bebelușul imediat după naștere este important nu doar pentru a avea un bun început în ceea ce privește alăptarea, ci și pentru menținerea căldurii corporale a micuțului.

Multitasking

Fotografia realizată de Christina Benton demonstrează perfect cum o mamă poate să facă mai multe lucruri în același timp încă din primele clipe de viață ale bebelușului. Mama de față ține un bol cu mâncare în una din mâini, în timp ce în cealaltă îl ține pe bebeluș pentru a putea să se hrănească la sân.

Fotografiile de la naștere care au participat la concurs au fost trimise din întreaga lume (Belgia, Australia, Canada, America, Uganda, Uruguay și multe alte țări). „Considerăm că fotografiile realizate în momentul nașterii sunt de fapt o sursă de inspirație, dar pot și să schimbe vieți”, spune Jennifer Rainey, una dintre fondatoarele competiției de fotografie.

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa