Ce trebuie să faci pe ultima sută de metri înainte de a naște?

Ramona Dinescu

  Înainte de a naște, dacă mai ai timp, te poți gândi la una dintre următoarele activități.

  –          Poți face o listă cu persoanele pe care le vei anunța că ai născut. Dacă vrei să transmiți anunțul sub formă de felicitare, poți alege stilul anunțului și poți pregăti plicurile dinainte. De asemenea, adună la un loc adresele de e-mail și numerele de telefon ale persoanelor ce vor primi marea veste.

  –          Gătește câteva feluri de mâncare și congelează-le.

  –          Gândește-te și eventual alege persoana care te va ajuta la îngrijirea copilului, dar și la aceea care te va ajuta cu treburile în casă. Dacă îți permite bugetul să ai două astfel de ajutoare, nu ar strica să programezi câteva interviuri pentru a selecta candidatele în avans. Poți, de asemenea, să profiți de ajutorul prietenilor sau al rudelor dacă sunt dispuși să o facă. Chiar dacă acum crezi că nu vei avea nevoie de un ajutor în plus, ar trebui să ai măcar o listă cu persoane pe care să le suni în caz că situația se schimbă.

  Lucruri pe care să le faci înainte de a intra în luna a noua de sarcină

  Iată o listă cu ce trebuie să pregătești până în ultima lună de sarcină:

  –          Nume, adrese și numere de telefon ale medicilor și ale spitalului la care vei naște.

  –          Stabilirea celui mai rapid și ușor traseu până la maternitate.

  –          Identificarea intrării principale din spital pentru situația în care intri în travaliu.

  –          Numărul de telefon al unui serviciu de ambulanță în caz că ai nevoie de un astfel de serviciu de urgență.

  –          Bagajul de maternitate, inclusiv lucrurile de care tu vei avea nevoie pe perioada șederii în spital: haine, obiecte de îngrijire personală. Dar și lucrurile necesare pentru bebeluș.

  –          Un scaun de mașină sau un coș pentru momentul în care vei scoate copilul din maternitate. Asigură-te ca acesta este conform standardelor de siguranță a transportului copiilor, în special a nou născuților

  –          Dacă mai ai un copil, asigură-te că ai găsit persoana care va sta cu el și va avea grijă de el cât timp tu ești în maternitate.

  Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

   

  Îți recomandăm să te uiți și la acest video

  Te-ar mai putea interesa