Poze uluitoare cu miracolul nașterii și beneficiile tăierii întârziate a cordonului ombilical

Anca Vlad

Indiferent dacă ai decis să naști pe cale naturală, să o faci acasă sau să mergi într-o clinică, atunci când vine vorba despre naștere sunt mii de alegeri. Unul dintre subiectele cele mai dezbătute subiecte, atât de către părinții, cât și de către specialiști americani, este cel mai prețios moment din viața copilului: tăierea mult prea grabnică a cordonului ombilical. Ei bine, conform ultimelor recomandări făcute de Asociația Obstetricienilor și Ginecologilor Americani (ACOG), răspunsul e da – americanii se grăbesc să taie cordonul ombilical. Tergiversarea tăierii cordonului omblical este benefică atunci când și dacă este posibil, scrie cafemom.com.

Nașterea înainte de termen are efecte negative pe termen lung

Tăierea imediată a cordonului ombilical s-a decis prin anii 50, considerându-se atunci că aceasta ar împiedica hemoragia masivă la naștere. Mai mult, atunci, dar și acum, mulți medici cred că întârzierea tăierii cordonului duce la icter neonatal și la probleme respiratorii ale bebelușului.

De fapt, susțin specialiștii, păstrarea cordonului ombilical timp de cel mult două minute după naştere permite ca din cordon să fie transportat mai mult sânge bogat în fier de la placentă la bebeluş. Așadar, tăierea prea rapidă a cordonului reduce cantitatea de sânge care este transferată de la mamă la bebeluş prin intermediul placentei.

15 lucruri intime pe care nu ți le spune nimeni despre urinarea după nașterea naturală

Întârzierea clampării și tăierii cordonului ombilical – procesul poate fi tergiversat timp de 30-60 de secunde și în unele cazuri chiar și două minute – după naștere a fost aprobată oficial de către ACOG.

Noile recomandări au fost, de asemenea, adoptate în ianuarie și de Academia Americană de Pediatrie și de Asociația Americană a Moașelor. Oficialii ACOG recomandă: „Poate fi tergiversată clamparea cordonului ombilical la copii născuți la termen, dar și la cei prematuri, timp ce cel puțin 30-60 de secunde.

Iată, așadar, câteva poze uluitoare care prezintă miracolul nașterii.

O postare distribuită de @gardea_e pe

Conform medicului Sherry Ross de la spitalul Saint John’s Health Center, din Santa Monica, California, cordonul ombilical este clampat și tăiat în primele 10-15 secunde de la naștere.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa