Poveste de naștere la Spitalul Universitar. „Toți s-au purtat exemplar, de la brancardier la anestezist”

Theodora Fintescu, redactor
poveste de naștere la Spitalul Universitar
Cititoarea noastră a avut parte de o naștere frumoasă, într-un spital de stat în care toată lumea s-a purtat foarte frumos.

  Cititoarea noastră ne-a scris o poveste de naștere la Spitalul Universitar, pentru că a dorit să le încurajeze pe gravide să opteze fără teamă pentru spitalele de stat. Nașterea a fost prin operație de cezariană, iar tot personalul medical și nu numai s-a purtat exemplar. Redăm mai jos povestea nașterii, așa cum a fost scrisă de mămică.

  ”Citesc foarte des experiențele mămicilor și, din nefericire, majoritatea sunt destul de triste. Însă aș vrea să vă povestesc cum a decurs și nașterea micuței mele Yarina. Am născut pe 29 mai 2019, la Spitalul Universitar din București. Știam dinainte că o să fac cezariană din cauza unor probleme oftalmologice, însă medicul meu a decis totuși să așteptăm să vină micuța exact când se simte pregătită și să intervină atunci.

  Personalul a fost înțelegător, au așteptat o oră să ajungă soțul

  Întâmplarea a făcut ca micuța mea să vrea să vină într-o miercuri, când așteptam să ne vină rândul pentru controlul de 39 de săptămâni. Mi-am anunțat medicul, am intrat de urgență la monitorizare, control și tot ce a fost necesar și mi-a spus că o să nasc în ziua respectivă pentru că s-au rupt membranele.

  Tot personalul a fost foarte înțelegător, au așteptat o oră după mine să ajungă soțul cu bagajele mele și să mă susțină moral. Domnul doctor s-a ocupat personal să îmi schimbe fișa, deoarece îmi făcusem internare de o zi, că nu mă așteptam să nasc și trebuiau schimbate datele de internare. Am ajuns în sală, unde asistentele, anestezistul și domnul doctor mi-au explicat exact ce se va întâmpla și toți au fost foarte înțelegători și amabili.

  Mi-au lipit-o de obraz imediat după naștere

  Au scos micuța în primele minute, imediat mi-au dat-o asistentele să o pup și mi-au ținut-o lipită de față câteva minute, unde am și umplut-o de lacrimi. Apoi au îmbracat-o și au dus-o în brațele soțului meu, care aștepta nerăbdător pe hol. Operația a decurs foarte bine, fără dureri, și tot personalul s-a purtat exemplar. După ce am ajuns la reanimare au adus și micuța să o alăptez și au lăsat-o cu mine multe ore.

  I-au permis și soțului să stea lângă noi, să ne bucurăm împreună de primele momente în 3. Fetița a fost adusă periodic la alăptat cât am stat la reanimare și, până spre miezul nopții, o asistentă ne-a explicat și ne-a învățat cum să îi atașăm și cum să îi așezăm.

  Nimeni nu a cerut șpagă

  A doua zi dimineață m-au mutat în rezervă, unde au adus-o definitiv lângă mine, iar soțul avea voie să stea cu noi în orele de vizită. Asistentele veneau periodic să ne întrebe dacă ne descurcăm, ne-au arătat cum să punem un scutec, cum să îi îmbrăcăm, cum să îi spălăm, foarte mult ne-au ajutat. Nimeni nu a cerut șpagă și toți s-au purtat exemplar, începând de la brancardieri și infirmiere, până la medici și anestezist.

  A contat foarte mult pentru mine comportamentul lor, având în vedere că era primul copil și eram extrem de speriată de naștere. După 48 de ore ne-au externat, iar eu am coborât de la etajul 4 pe scări, pentru că mă simțeam foarte bine după operație și nu aveam dureri.

  Îmi doresc să publicați povestea mea ca să încurajăm viitoarele mămici să nască la spitalele de stat, unde eu am trăit o experiență pozitivă și nu am întâmpinat probleme, cum am tot citit în poveștile altor mămici”.

  Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în aproximativ 1000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!

  Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere la Spitalul Universitar, te invităm să citești și:
  Naștere la Spitalul Municipal: „O asistentă mi-a făcut semn să aduc șpaga anestezistei. În rest, echipa medicală a fost fantastică”
  * Poveste de naștere. „Am fost păcălită de medic să fac cezariană”

  Îți recomandăm să te uiți și la acest video

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa