Poveste de naștere la privat, în Cluj. „Cel mai interesant a fost că mi-am dozat singură anestezia”

TOTUL DESPRE MAME
poveste de naștere la ”Regina Maria”
Travaliul a fost greu, dar mămica a fost în permanență ajutată și încurajată de moașă.

  Cititoarea noastră Elena Miron ne-a scris propria poveste de naștere la ”Regina Maria”, în Cluj, o experiență pe care o numește ”grea, dar frumoasă”. Redăm mai jos povestea, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

  „Eram însărcinată în 38 de săptămâni și 6 zile. Era sâmbătă, mă pregăteam pentru naștere deoarece nu știam câte zile mai duc, când, seara pe la ora 21.00, mi s-a rupt apa. L-am sunat pe doctor, a zis sa merg la spital, iar dânsul a sunat acolo ca să mă ia în primire. Cum am intrat pe ușa spitalului, m-a așteptat o doamnă asistentă, care a zis că știe că vin, că a vorbit cu domnul doctor, am lăsat buletinul pentru verificare și m-a internat. Mi-a sfătuit să dorm, că poate voi naște abia ziua următoare, și mi-au montat aparatul care monitorizează contracțiile.

  Mi-am dozat singură anestezia

  Pe la ora 23.00, au început să se intensifice, din 3 în 3 minute aveam dureri. Am chemat-o pe asistentă, care îmi spusese să o sun oricând e nevoie. A venit, m-a dus sus la control la medicul de gardă, aveam dilatație de 3 cm, și a zis că dacă vreau putem merge la epidurală. Erau dureri deja destul de mari și am mers sus, la nașteri, pentru epidurală.

  A venit medicul anestezist, foarte drăguț, mi-a explicat ce urmează să îmi facă și a zis că în momentul în care simt că nu mă doare să stau nemișcată ca să îmi poată da anestezia. A fost foarte răbdător și, când am simțit că trece contracția, l-am anunțat.

  Ce a fost interesant este că aveam un aparat de unde puteam să îmi dozez anestezia de câte ori simțeam că nu mai are efect. Era calculat în funcție de greutate, înălțime, deci nu puteai să dai cât vrei, dar, totuși m-a ajutat foarte mult. Am apăsat de vreo 4 ori și durerile au devenit suportabile.

  Documentează-te ca să știi cum să te descurci când devii mamă. Îți recomandăm ”Ghidul pentru alăptare””Cartea Bebelușului” și ”Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușului”.

  Doctorul îmi scria pe whatsapp

  Am stat 10 ore în travaliu, iar în acest timp moașa a stat mereu cu mine. Eram legată la un aparat ce măsura tensiunea în continuu, când mă durea mai tare venea moașa la mine, îmi vorbea. Îmi zicea mereu că nu mai este mult, verifica dilatația, stătea mereu de vorbă cu mine, nu am fost lăsată singură deloc.

  Conform regulamentului, doctorul meu trebuia anunțat să vină doar înainte cu o oră de naștere. În timpul travaliului, inclusiv doctorul îmi scria pe whatsapp dacă sunt bine și că va veni și el, dar doar când îl anunța moașa. Pe la ora 5.30 dimineața, aceasta l-a sunat pe doctor să vină, deoarece mai era puțin până să nasc. La ora 6.30, aveam deja 10 cm dilatație și a început efectiv nașterea. La ora 7.00 am adus pe lume o fetiță, pe cale naturală, fără probleme și cu un travaliu ușor datorită epiduralei și a moașei care a stat mereu lângă mine și, desigur, cu ajutorul lui Dumnezeu.

  Asistenta mi-a dat ciocolata ei

  A fost necesară și epiziotomie, dar înainte m-a anesteziat și nu am simțit durere decât când m-a cusut, așa puțin, împunsătura de ac. Pe urmă, am mai stat 3 ore cu altă asistenta care intra în tură și mereu mă întreba cum mă simt. Îmi zicea să mă ridic, eu amețeam, îmi era foame, mi-a dat o ciocolățică ce o avea la ea ca să mai astâmpăr foamea până ajung în salon.

  De când am ajuns în salon, până când am ieșit din spital am avut parte de un tratament foarte bun, mâncare buna, doamnele asistente și de la neonatologie mereu m-au ajutat. Când sunam, veneau în nici 1 minut, o experiență foarte frumoasă și o naștere cum visam. Chiar dacă a fost greu, a fost mereu cineva cu mine să ma încurajeze că va fi bine”.

  Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în aproximativ 1000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!

  Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere la ”Regina Maria”, Cluj, te invităm să citești și:

  Îți recomandăm să te uiți și la acest video

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa