Naștere la Spitalul Pantelimon. „Copilul era tumefiat, cu clavicula ruptă și pareză”

Theodora Fintescu, redactor
Naștere la Spitalul Pantelimon
Naștere la Spitalul Pantelimon

Naștere la Spitalul Pantelimon. Lipsa de emapatie față de suferințele unei gravide în travaliu și cadre medicale nu tocmai interesate de paciente sunt din păcate o constantă în multe spitale din România. Este și cazul unei mămici care și-a adus pe lume copilul la Spitalul Pantelimon din București și care a ținut să povestească în detaliu cum a decurs nașterea ei în aceast spital. 

„Nașterea băiețelului meu a fost și va rămâne o traumă pe care nu o voi putea uita toată viața. Totul începe într-o sâmbătă dimineață, în jurul orei 11.00, când am avut dureri de spate și am decis să mergem la Spitalul Sfântul Pantelimon din București unde aveam o doctorita super, dar care a trebuit să plece în Franța cu o săptămână înainte să nasc.

Doctorița mea de la Spitalul Pantelimon m-a lăsat pe mâna unui alt medic, care în acea sâmbătă nu era în spital, așa că m-a văzut un medic rezident care mi-a făcut o ecografie și mi-a spus că bebe avea 2.900 grame.

Naștere la Spitalul Pantelimon. Stabilisem cezariana, dar am născut natural

I-am spus medicului rezident că stabilisem cezariana cu doamna doctor, din pricina unui streptococ care aducea cu sine complicații, însă mi-a spus că ne vor administra antibiotic și va fi ok, iar dacă mă hotărăsc la epidurală să o anunț.

M-am dus acasă, mi-am luat bagajul și după amiază m-am internat. Până la 23.00, totul a fost în regulă. Apoi mi-au rupt membranele și au început durerile. Am născut la ora 4.15 însă ultimele 3 ore au fost tragice, nu am putut sta jos de durere, m-am plimbat prin salon continuu și am crezut că am să leșin. Într-un final m-au urcat pe masa și a început chinul.

Copilul a rămas blocat

Două asistente m-au apăsat pe burtă aproape 20 de minute să mă ajute să scot copilul care rămăsese blocat, fără succes. Mi-a crescut tensiunea, mi-a dat sângele pe nas, s-au speriat și au chemat medicul care a urcat lângă masa de nașteri și m-a apăsat de doua ori pe burtă de am zis că nu mai trăiesc.

A venit pe lume David, cu 3.840 g și 51 cm, tumefiat pe toată fața, cu clavicula dreapta ruptă și pareza de plex brahial de care am aflat după 3 zile. Au zis că nu au mult de cusut însă nu se mai oprea … în cele din urmă, m-au pus în pat și până la 8 nu m-a mai băgat nimeni în seama.

Picioarele îmi erau amorțite și tot corpul era că după război … O asistentă a venit la ora 8 dimineața să mă urce pe masa pentru un control.

Când am pus picioarele în papuci am leșinat și am cazut. Mi-am revenit, m-au urcat pe masa însă medicul rezident Sorina Ioniță a înlemnit și a sunat după doctor care a venit și când m-a văzut a întrebat: Ce ați făcut? Operatie de urgență pentru hematom și hemoragie.

„Feriți-va de acest spital”

M-au descusut și m-au cusut la loc timp de o oră … a fost cea mai plăcuta oră din perioada aia în care nu am mai simțit nimic, nici o durere.

Au urmat transfuzie de sânge și tratament. Dureri crunte de la ruptura pe care am suferit-o și disperare pentru că băiatul meu era bolnav și nu își misca mânuță dreapta deloc bine.

Am trecut pe lângă moarte și eu și băiatul însă acum are 9 luni, este recuperat și sănătos. Feriți-va de acest spital!”.

David este recuperat complet la vârsta de 9 luni
David este recuperat complet la vârsta de 9 luni, însă venirea lui pe lume a fost o experiență traumatizantă pentru mama lui

Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în cel mult 1.000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa