Nașterea prin cezariană: 10 idei ca să o transformi într-o experienţă plăcută

TOTUL DESPRE MAME

  Indiferent de motivele pentru care ai ales naşterea prin cezariană, ar fi bine să fii pregătită când şi dacă va fi cazul.

  Dacă ești informată în ceea ce privește deciziile pe care le poți lua atunci când treci prin nașterea prin cezariană, vei fi mai puternică și vei trece cu fruntea sus de momentul în care intri în sala de operație.

  Iată câteva idei pentru o naștere prin cezariană reușită:

  1. Dacă spitalul îți permite, fă-ţi un plan flexibil pentru naşterea prin cezariană. Un plan pe care să îl poţi discuta cu medicul tău, el este cel mai în măsură să îți ofere informaţii cu privire la procedurile specifice unei operații de naștere prin cezariană.
  2. Află înainte să naști care sunt politicile şi regulile în sala de operaţie pentru a fi familiarizată cu ceea ce se va întâmpla.
  3. Dacă este posibil, aranjează să ai cel puţin o persoană de sprijin lângă tine în timpul operaţiei.
  4. Practică metodele de respiraţie profundă şi relaxare pe care le-ai învăţat la cursurile pregătitoare pentru naştere. Foloseşte tot ce ai învăţat pentru a te calma înainte de intervenţia chirurgicală.
  5. Află cât mai mult posibil despre anestezia folosită în timpul unei cezariene. Informează-te despre medicamentele folosite şi posibilele efecte adverse pe care le-ar putea avea asupra ta şi a copilului.
  6. Cere permisiunea să îţi atingi copilul imediat după naştere.
  7. Întreabă dacă e posibil să îţi aşeze copilul pe piept cât timp i se efectuează examinarea.
  8. Dacă doreşti, cere permisiunea de a se face fotografii sau a se filma în timpul naşterii.
  9. Interesează-te cât de repede după operaţie ai putea începe alăptarea.
  10. Dacă știi deja că vei opta pentru o naștere prin cezariană, citeşte cărţi în care să afli mai multe despre această intervenție. Ţine minte că, indiferent de ce tip de naştere ai alege, obiectivul principal este acela de a avea un copil sănătos, iar tu să fii o mămică sănătoasă!

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa