Moașele m-au întâmpinat cu „Ce-i cu tine aici?” După ce le-am dat bani și a sunat o mătușă, și-au cerut scuze

TOTUL DESPRE MAME
  În ciuda campaniilor anti-corupție în spitale, situațiile în care cadrele medicale acceptă bani de la paciente continuă să se întâlnească. Pe locul doi în captarea bunăvoinței stau pilele și cunoștințele. O mămică povestește mai jos o astfel de experiență trăită într-un spital public din România. 
  „Mi-am făcut curaj să va scriu povestea mea cum am născut natural. Era 15 martie, ora 01:15 minute, când am mers la baie și mi-am dat seama că pierd dopul gelatinos; tocmai ce ațipisem 30 minute. Soțul era plecat în afară țării.
  Mi-am anunțat mama soacră că trebuie să mergem spre spital; nu eram panicată aveam doar puține emoții pentru că nu știam ce mă așteaptă. Pe drum eram întrebată cum mă simt foarte des, dar încă nu aveam contracții dureroase. La spital, am fost internată în jurul orei 2:45, cum am urcat sus în salon m-au întâmpinat două moașe foarte ciufulite pentru că tocmai venise o femeie la a cincea sarcină și născuse ,,tam-nisam’’ cum a ajuns, iar asta le-a luat prin surprindere…

  Naștere în România. „Încă nu știi ce te așteaptă”!

  „Ce-i cu tine?’’ mă întreabă una dintre ele spunându-mi imediat ”hai pe masă să te controlăm!”. Au tras de mine ca de animale, le-am spus că mă doare și să mă atingă mai încet. Răspunsul lor a fost: „Încă nu știi ce te așteaptă”!
  Apoi mi-au făcut o injecție, pentru ce era nu mi-au spus… În zece minute au început contracțiile din zece în zece minute, apoi din cinci în cinci minute și tot mai dese. După ce le-am pus ceva bănuți în halat, și-au schimbat atitudinea, iar peste 30 minute, când a sunat o mătușă spunându-le că sunt nepoata ei,  și-au cerut scuze.
  Dimineața, la ora 6, mi-am sunat doctorița și i-am spus că sunt gata de naștere, că am dilatație mare și o aștept la spital urgent! A venit la 7:30, sunată și de mătușa mea, m-a verificat și mi-a pus o branulă. La ora 8:10 minute am născut băiețelul nostru de 3640 kg sănătos!

  Experiența din Anglia. Medici calmi, care vorbesc cu blândețe

  Acum sunt la a două sarcină, mai am trei săptamâni până când o să nasc. Din fericire, sunt în Anglia, aici sistemul este cu totul altul, doctorii sunt îngăduitori și calmi, vorbesc cu blândețe și nu am cheltuit o lira până acum!
  Speram să nasc cu bine!
  Cât despre nașterea din România m-am bucurat că am fost prima față din opt câte eram în salon care a născut natural. Restul erau îndrumate spre cezariană! Numai bine mămicilor și mult curaj!”

  Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în cel mult 1.000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa