15 lucruri intime pe care nu ți le spune nimeni despre urinarea după nașterea naturală

Magda Popescu
dupa nastere

Urinarea după naștere- un subiect care doare, dar despre care este bine totuși să știi înainte de a naște.

Există două adevăruri inevitabile despre sarcină. Primul este că odată ce ai un copil în pântec, el va trebui să iasă. Al doilea este că odată ce a ieșit – și a provocat destule ravagii pe unde a trecut – trebuie, în cele din urmă, să mergi la toaletă.

Sunt lucruri intime pe care nu ți le spune nimeni despre problemele de urinare după o naștere naturală și pe care este bine să le știi pentru a le depăși mai ușor. Iată câteva dintre ele, povestite cu haz de necaz pe momtastic.com.

Gata! Ai născut! Gângureli, grimase, drăgălășenii. După ce emoția a trecut și simți cum te cuprinde o liniște de care chiar ai nevoie, brusc ești anunțată că trebuie să te ridici din pat, să faci mișcare – recuperarea e mai rapidă cu cât te ridici mai repede – și să mergi la toaletă. Chiar dacă te cuprinde panica, trebuie să știi că organismul se reface treptat și că există probleme pe care nu le poți evita, dar peste care poți trece mai ușor dacă ești informată. Iată ce trebuie să știi!

  1. Da, vei merge la toaletă la fel ca înainte de a naște. Chiar dacă ți se pare că nu vei mai avea nevoi fiziologice vreodată pentru că în timpul nașterii ai scos tot ce era de sos din corpul tău.
  2. Vezica ta se umple mai repede decât de obicei și drumurile până la baie și înapoi vor fi mai dese
  3. Chiar dacă toaleta este aproape, distanța ți se va părea oricum mare. Nu te panica, ”vizitele” se vor rări, în timp, și distanța se va micșora.
  4. Cea mai mare temere- cusătura de la epiziotomie. Știm, firele în cele mai delicate locuri te pot speria, însă nu poți decât să ai grijă la igienă.
  5. Telefonul are de-acum două funcții importante: să mulțumești prietenilor pentru felicitările trimise și să cauți informații pe google despre urinarea după sarcină
  6. Ai impresia că te-ai simți mai confortabil dacă, ori de câte ori te-ai ridica din pat, ai avea la îndemână un super absorbant, care pornește de la buric și se termină spre omoplați
  7. Ți se taie respirația numai când te gândești că trebuie să mergi la toaletă. Nicio proaspătă mamă nu respiră în drumul spre toaletă.
  8. În schimb, își folosește vocea pentru a exprima ”cele mai frumoase” lucruri despre asta
  9. Ghemuirea nu este o opțiune
  10. O sticlă cu apă pentru perineu va fi ca un cadou de ziua ta!
  11. Folosește sticla pentru a turna apă caldă pe perineu în timp ce mergi la toaletă. Apa îți diluează urina, astfel încât aceasta nu va ustura așa de mult când intră în contact cu pielea ta.
  12. Nici să nu te gândești câte persoane s-au așezat înaintea ta pe toaletă. Ai nevoie de relaxare!
  13. Cuvântul „șterge” trebuie să dispară deocamdată din vocabularul tău
  14. Juri să nu faci niciodată o glumă despre doamnele în vârstă și mânerul lor de lângă toaletă
  15. Pe drumul de la toaletă spre pat, te decizi că nu vei mai merge înapoi cel puțin șase luni, până când rana nu e vindecată complet.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa