Te-ai întrebat vreodată cum arată nașterea în apă?

Iulia Mirică

Imagini care ne arată „de aproape” nașterea în apă

Nașterea în apă începe să fie din ce în ce mai populară în rândul mămicilor, chiar și din România, unde opțiunea nașterii în apă există în câteva maternități particulare. Dar, chiar și așa, multe dintre noi încă se întreabă cum arată și cum se desfășoară, de fapt, o astfel de naștere.

Susținătorii nașterii în apă spun că această modalitate de naștere este mai confortabilă și mai puțin dureroasă pentru mamă decât o naștere obișnuită – și că femeile care nasc astfel au o rată mai mică de epiziotomii -, dar și că tranziția către lumea exterioară este mai puțin traumatizantă pentru bebelușii care nu se confruntă direct cu un mediu atât de diferit de mediul cu care au fost obișnuiți în burtă.

De asemenea, cele mai multe femei care au născut în apă au spus că au avut o experiență pozitivă. Acestea au mai recunoscut că mediul acvatic este deosebit de util atunci când vine vorba de expulzie – etapa împingerii bebelușului. (Nu este obligatoriu ca toată nașterea să se desfășoare în apă. În funcție de situație și de recomandările medicului, gravida poate își poate petrece doar o parte din travaliu în apă, tot travaliul sau și travaliul și expulzia.)

Această serie de fotografii personale te va ajuta să-ți dai seama cum arată, de fapt, o naștere în apă și, în cazul în care urmează să ai un bebeluș, să te hotărăști dacă este varianta potrivită pentru tine.

Te invităm să răsfoiești și această colecție de imagini care îți arată cum se desfășoară un travaliu: Imagini care te fac să înțelegi ce înseamnă să fii în travaliu

Cum-arată-nașterea-în-apă Cum-arată-nașterea-în-apă-1 Cum-arată-nașterea-în-apă-2 Cum-arată-nașterea-în-apă-3 Cum-arată-nașterea-în-apă-4 Cum-arată-nașterea-în-apă-5 Cum-arată-nașterea-în-apă-6 Cum-arată-nașterea-în-apă-7 Cum-arată-nașterea-în-apă-8 Cum-arată-nașterea-în-apă-9 Cum-arată-nașterea-în-apă-10 Cum-arată-nașterea-în-apă-11 Cum-arată-nașterea-în-apă-12 Cum-arată-nașterea-în-apă-13 Cum-arată-nașterea-în-apă-14 Cum-arată-nașterea-în-apă-15 Cum-arată-nașterea-în-apă-16 Cum-arată-nașterea-în-apă-17 Cum-arată-nașterea-în-apă-18 Cum-arată-nașterea-în-apă-19 Cum-arată-nașterea-în-apă-20 Cum-arată-nașterea-în-apă-21 Cum-arată-nașterea-în-apă-22 Cum-arată-nașterea-în-apă-23 Cum-arată-nașterea-în-apă-24 Cum-arată-nașterea-în-apă-25 Cum-arată-nașterea-în-apă-26 Cum-arată-nașterea-în-apă-27 Cum-arată-nașterea-în-apă-28 Cum-arată-nașterea-în-apă-29 Cum-arată-nașterea-în-apă-30

Foto: Popsugar

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa