Fotografii spectaculoase de la naștere

Alexandra Irimiea

Să dai viață este cel mai frumos privilegiu de care noi, femeile, ne putem bucura. Și, deși nimic nu se compară cu durerile nașterii, culmea este că toată această magie le face să fie curând uitate. Vă invităm să răsfoiți un top cu 20 de fotografii  spectaculoase de la naștere. Cu siguranță veți fi impresionate!

Nu este ușor să suprinzi cu camera un astfel de moment. Să arăți emoția. Magia. Durerea și fericirea, în același timp. Dar iată că Leilani Rogers, votată drept cel mai bun fotograf de nașteri al orașului Austin, capitala statului american Texas, reușește să ne facă să simțim sau să resimțim bucuria miracolului din sala de nașteri.

fotografii de la naștere

„Pentru a surprinde acele momente trecătoare și remarcabile, trebuie să fii mereu pe fază, să ai camera pregătită și să anticipezi ce mișcare va face mama“, a declarat Leilani Rogers pentru PopSugar.com.

Aveți în față o serie de imagini cu totul și cu totul extraordinare. Nu doar au surprins momente inedite, ci sunt în stare să te transpună acolo, în tărâmul nașterii, unde are loc magia dădătoare de viață.

Fotografii de naștere care surprind emoția momentului

Lacrimi de fericire pe chipul unei mame imediat ce a născut, momente de durere în timpul travaliului, un bebeluș ghemuit în placentă și mame care-și strâng cu iubire bebelușul la piept – acestea sunt doar câteva dintre cele mai spectaculoase 20 de fotografii de la naștere surprinse vreodată. Comentariile și fotografiile de mai jos îi aparțin lui Leilani Rogers.

Ajutor de la fiica de 7 ani

fotografii de la naștere

„Fiica de 7 ani a acestei mame a vrut să ia parte la naștere. A intrat în cameră calmă și a spus că vrea să ajute“.

Un bebelulș cu șase degete

fotografii de la naștere

„Un bebeluș născut cu șase degete. Cu siguranță a fost o surpriză, însă una specială. Nu era deloc os în deget, dar avea unghiuță. Destul de neobișnuit“.

”Nașterea este naștere”

fotografii de la naștere

„Indiferent dacă naști acasă, la un centru de nașteri sau într-un spital, natural ori prin cezariană. Nașterea este naștere“.

Semnul păcii!

fotografii de la naștere„Încă un moment frumos din sala de nașteri a unui spital. Abia când am ajuns acasă și am început să editez fotografiile am observat că micuțul arăta semnul păcii cu degetele sale“.

O chestiune privată

fotografii de la naștere„Nașterea este considerată de mulți drept o chestiune privată. Și totuși este un lucru extraordinar“.

Poți naște în orice poziție

fotografii de la naștere„Iubesc imaginile care arată că o femeie poate da naștere în multe poziții. N-ar trebui să fie limitată să stea doar pe spate“.

Mama surogat în sala de nașteri

fotografii de la naștere„Într-o zi mi-am făcut o listă a dorințelor pe care vreau să mi le îndeplinesc, iar fotografierea unei mame-surogat în timpul nașterii era, bineînțeles, trecută pe hârtie“.

Provocarea nașterii de gemeni

fotografii de la naștere„Aceasta a fost o experiență extraordinară pentru mine, să văd familia reunită. Totodată a fost și o provocare, să documentez toate micile detalii nu doar ale unui singur copil, ci să asist la nașterea unor gemeni“.

O baie aromată și o legătură specială

fotografii de la naștere„Băile aromate cu plante sunt cele care-mi plac cel mai mult să le fotografiez. Miros divin – sunt folosite plante precum mușețel și lavandă, dar mai presus de asta promovează legătura dintre o mamă și bebelușul ei.“

Un mesaj din rai

fotografii de la naștere„Aceasta este nepoata mea, la câteva minute de la naștere. Arată de parcă a venit din rai. Nașterea ei a fost foarte liniștită. A deschis ușor frumoșii ei ochi ca să vadă cum arată noul mediu ce o înconjoară“.

Aproape de placentă și cordon

fotografii de la naștere„Ce privilegiu este să fii atât de aproape de placentă și cordonul ombilical, la nivel personal. Sunt fascinante și servesc unui scop uimitor“.

Un travaliu de 35 de ore și o moașă cu experiență


fotografii de la naștere

„Acestă naștere în familie, cu două mămici, a fost atât de frumoasă. Norocul a făcut ca partenera acestei mame să fie o moașă cu experiență, întrucât travaliul a durat 35 de ore.“

Un prim plan cu placenta

fotografii de la naștere

„Un prim-plan cu placenta. Nu văd cum poate cineva să nege că aceste imagini prezintă nașterea altfel decât ca pe o ocazie miraculoasă la care poți participa“.

O moașă, o mamă tânără și un bebeluș

fotografii de la naștere„Pur și simplu iubesc juxtapunerea care s-a creat între mâinile acestei moașe, pielea tinerei mămici și a bebelușului ei“.

O naștere rapidă, în cadă

fotografii de la naștere„Uneori nașterea se întâmplă atât de repede încât nu e timp de pregătiri speciale. În acest caz, mama știa că are nevoie de apă, așa că a născut în cadă. Am fotografiat-o din interiorul cabinei de duș!“

Întinde mâinile să își primească copilul în brațe

fotografii de la naștere„Bebelușul trece din uter în brațele mamei. Îmi place cum mama întinde mâinile, nerăbdătoare să-și ia copilul în brațe.“

Direct în brațele mamei

fotografii de la naștere„Acest bebeluș a venit pe lume direct în brațele mamei lui. Ea este copleșită de bucurie“.

O naștere rapidă și rară

fotografii de la naștere„N-am realizat ce am prins pe cameră decât după naștere. Pur și simplu nu a fost timp să văd sacul amniotic cu ochii mei“.

Un sac amniotic rupt cu mâinile

fotografii de la naștere„Ce se întâmplă cu sacul amniotic atunci când iese intact? Răspuns: moașa îl sparge. În acest caz a trebuit să-l rupă cu mâinile, atât a fost de puternic.“

Bucurie, ușurare, epuizare

fotografii de la naștere„Mama își întâlnește bebelușul pentru prima dată. Bucuria, ușurarea și epuizarea sunt aproape palpabile“.

Fotografiile lui Leilani Rogers au fost apreciate și publicate în reviste recunoscute și portaluri online precum People, Midwifery Today, The Huffington Post, Babycenter, Woman’s Day și ABC News.

Ție cum ți s-au părut aceste fotografii? Cum te-au făcut să te simți?

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa