Acest clip video cu o cezariană naturală este uimitor!

Raluca Dumitrică
cezariană-naturală-totul-despre-mame

Voi ştiaţi că există cezariană naturală? Iată un filmuleţ care ne şi arată ce înseamnă, de fapt, cezariana naturală!

Chiar dacă ştim cu toţii care sunt avantajele naşterii naturale, să aduci pe lume un copil prin cezariană este uneori cea mai bună soluţie pentru ca atât bebeluşul, cât şi mama să fie teferi şi nevătămaţi în urma naşterii. Dar, pentru că dorinţa specialiştilor este ca şi în aceste situaţii nou-născuţii să aibă cât mai multe beneficii din procesul naşterii naturale, în ultimul timp se aduce în discuţie conceptul de cezariană naturală.

Mai multe despre naștere naturală, nașetere vaginală sau naștere prin cezariană poți citi în rubrica noastră dedicată.

Cezariană naturală? De ce nu?

Acesta presupune că intervenţia chirurgicală prin care bebeluşul părăseşte uterul mamei sale să aibă loc după ce travaliul s-a declanşat în mod natural, dar şi că nou-născutul să fie lăsat să părăsească singur uterul, fără să fie extras cu rapiditate, aşa cum se întâmplă în cazul unei naşteri clasice prin cezariană. O altă diferenţă între acest ultim tip de naştere menţionat şi cezariana naturală este faptul că mamei i se permite să observe această ieşire a bebeluşului din burtică, spre deosebire de operaţia în care, anesteziată local, femeia nu poate observa nimic din ceea ce se întâmplă în zona uterului, din pricina acelui cearceaf alb care se instalează în faţa ei, cu scopul de a obtura manevrele medicilor.

Un film care te impresionează. Garantat!

O naştere care pare să bifeze toate aceste aspecte a avut loc în Marea Britanie, la spitalul din localitatea Torbay, acolo unde Sarah Saunders a adus pe lume anul trecut un bebeluş perfect sănătos, în urma unei cezariene naturale. După cum se poate vedea în filmuleţul pe care mama l-a postat pe YouTube, medicul face o incizie în peretele abdominal şi îi scoate uşor capul copilului, după care îl lasă să ia încet de tot contact cu lumea de afară, fără să pună prea mare presiune pe el. Bebeluşul îşi scoate singur umerii, iar întregul drum al copilaşului în afara uterului durează aproximativ patru minute, aşadar cu mult mai mult decât în cazul unei cezariene clasice.

„Mi-am dorit să împărtăşesc acest clip că să va arăt că dacă nu sunteţi capabile să naşteţi natural, atunci o cezariană naturală este cea mai bună opţiune posibilă! În acest video fantastic fiul meu e cel care vine singur pe lume după ce medicul obstetrician îl ajută să îşi scoată capul din burtă. Echipa de specialişti de la spitalul din Torbay a fost fenomenală şi mi-a oferit o experienţă de naştere pe care o voi preţui pentru totdeauna. Va rog să distribuiţi la rândul vostru filmarea mea către oricine credeţi că ar putea să beneficieze de pe urma ei!”, a scris mama pe YouTube, în descrierea clipului.

Emoţionantă în acest filmuleţ este nu numai venirea pe lume a bebeluşului, ci şi reacţia mamei şi modul în care, deloc temătoare şi foarte calmă, aceasta discută atât cu soţul ei, cât şi cu personalul medical. Totul pare să fie teribil de relaxat, iar imaginile vorbesc de la sine.

Sarah nu ar fi prima mamă care aduce pe lume copii în acest fel, naşterea prin cezariană naturală fiind introdusă iniţial la un spital privat londonez, cu mai bine de zece ani în urmă, şi oferit azi, la cerere, în anumite clinici private din Marea Britanie, potrivit publicaţiei irlandeze Independent.

Voi ce părere aveţi despre această naştere prin cezariană?

Nu uita să ne dai un like pe Facebook, dacă nu ne-ai dat deja, pentru a fi la curent cu tot ce publicăm!

Foto: cafemom.com.

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa