9 probleme care apar după naștere pentru care trebuie să fii pregătită

Cristina Călin, redactor

Perioada sarcinii este una grozavă pentru femei. Poți fi atât de mândră de burtica ta, încât sa nu te mai intereseze nimic. Nimic nu prevestește că sunt probleme care apar după naștere. După naștere, situația se poate schimba. Burta se lasă, nu mai recunoști nimic din corpul tău de dinainte. Apar vergeturile și eviți oglinda pe cât de mult posibil.

Sunt multe lucruri despre care nu îți vorbește nimeni și te simți de parcă ai ajuns în zona crepusculară. Iată 9 lucruri care se vor întâmpla după ce naști și despre care nu prea vrea nimeni să vorbească.

Chiloții uriași

Nu sunt cei mai frumoși din lume, dar trebuie să recunoaștem că sunt extrem de practici în această situație. Trebuie să fie din bumbac sau, dacă te simți mai confortabil, poți alege unii de unică folosință. Ideea este să fie suficient de înalți cât să treacă de cusatura de la cezariană dacă este cazul și să țină strâns tampoanele pe care le vei folosi cât timp vei elimina lohiile.

Îți va cădea părul

Nu te teme, este doar pentru o perioadă scurtă de timp. Oricum, este normal să-ți cadă câteva fire de păr în fiecare zi. În timpul sarcinii crește cantitatea de estrogen din organism ceea ce face ca părul să nu mai cadă foarte mult. După ce naști situația revine la normal, adică părul cade.

Dureri menstruale mai mari

Prima dată când îți va veni ciclul după ce naști, va fi mult mai dureros decât este de obicei. Dacă nu alăptezi este posibil ca menstruația să apară la aproximativ 10 săptămâni după naștere și la 20, în cazul în care îți hrănești bebelușul la sân.

Sâni angorjați

Nu, sânii tăi nu vor să te facă să îți pierzi mințile. După 2 zile după ce naști vei simți niște schimbări. Vor fi mai mari, mai fermi, un pic mai fragezi pentru că produc mai mult lapte. Acest proces poartă denumirea de angorjare.

Hemoroizi

Hemoroizii sunt una dintre cele mai sâcâitoare probleme care apar după naștere. Dacă naști natural ai un risc mare să te confrunți cu ei. Vei simți dureri, mâncărimi în zona anală, uneori sâgerări sau scurgeri. Partea bună este că ținând un regim alimentar corect, vor trece.

Dureri la urinare

Unele femei se confruntă cu dureri atunci când urinează. Acestea apar din cauza tăierii care se face în cazul nașterii vaginale. Dacă durerile nu trec după câteva zile este bine să mergi la medic, pentru că se poate să fie vorba despre o infecție.

Frisoane

Hormonii dansează făcând-o pe proaspăta mămică să simtă că se dă într-un carusel al emoțiilor. Nu doar acesta este efectul, ci și apariția stărilor în care simți că îți este extrem de cald și transpiri excesiv. De cele mai multe ori, după acestea apar frisoanele. Dar, nu te teme, trec repede.

Centura post-natală

Poate vei alege să porți o centură post-natală după naștere. Aceasta te va ajuta să grăbești procesul de recuperare și să pierzi mai ușor în greutate. Cu ajutorul ei, uterul se va retrage mai ușor.

Sexul va fi dureros

Sexul va fi încă un capitol dureros. Uneori doar frica te va face să simți durere, alteori pot fi cauze fizice. Cu timpul, și această parte a vieții tale va reveni la normal. Trebuie doar răbdare.

Citește ”Cartea Bebelușului”, cel mai important ghid al primilor ani alături de copil. Aceasta este disponibilă AICI.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa