8 lucruri de făcut înainte de sosirea bebeluşului

TOTUL DESPRE MAME
sosirea bebelușului

Sosirea bebeluşului se apropie. Ai auzit multe poveşti despre nopţi nedormite, despre cum vei fi ca un zombie în primele luni după naştere şi despre cum timpul se va contracta şi nu vei avea timp de absolut nimic?

Noi îţi spunem că nu e niciodată chiar ca în poveştile pe care le auzi de la alţii, dar ştim şi că nu există o reţetă clară care să te pregătească înainte de sosirea bebelușului. Există, totuşi, nişte soluţii ajutătoare care să te pregătească pentru sosirea celui mic. Poţi începe prin a reorganiza casa. Acest lucru îţi va oferi o senzaţie de ordine şi calm ţi vei fi mai liniştită dacă ştii că bebeluşul tău va veni din maternitate într-un cămin curat şi organizat. Dar iată şi alte idei care să contribuie la starea ta de bine:

Bifează cât mai multe lucruri în agendă!

După ce naşti, o să fii surprinsă de cât de repede trec primele şase luni din viaţa bebeluşului. Înainte de sosirea celui mic, încearcă să rezolvi cât mai multe lucruri cum ar fi o vizită la dentist, un control medical general sau să stabilieşti întâlniri care nu suportă amânare.

Fă provizii!

Poţi să te pregăteşti pentru acest pas cu mult înainte de sosirea celui mic. Fă provizii de scutece, de şerveţele umede şi de alte lucrui absolut necesare. Dacă îţi faci stocul de lucruri esenţiale o să scapi de stresul de a merge constant la magazin.

Încearcă să ai mâncare gătită la îndemână!

În primele săptămâni apelează la părinţi, mătuşi sau prieteni şi roagă-i să-ţi aducă şi ceva mâncare gătită când vin în vizită să-l cunoască pe noul membru al familiei. În primele săptămâni după naştere e foarte important să ai o alimentaţie cât mai bogată şi mai sănătoasă, aşa că asigură-te că ai preparate bune la îndemână. Apoi încearcă sa pregăteşti mâncăruri care să te ţină cât mai mult, cum ar fi lasagna sau o oală de ciorbă ca să nu fii nevoită să găteşti prea des.

Sosirea bebelușului. Cere ajutor!

Deşi multora le este greu să ceară ajutorul, e clar că vei avea nevoie de acesta în procesul adaptării la noul statut de proaspătă mămică. Aşadar, cere ajutorul atunci când ai nevoie de odihnă şi e nevoie ca cineva să aibă grijă de bebeluş sau când ai nevoie de ajutor prin casă. Nu uita că poţi să angajezi o doula pentru sprijin emoţional la naştere şi în perioada post-partum.

Instalează scaunul de maşină!

Este foarte important să ai scaunul special de maşină deja instalat când pleci de la spital cu micuţul. Aşa că fă-ţi timp înainte de naştere să cercetezi ofertele de scaune şi să-l alegi pe cel potrivit, apoi instalează-l.

Fă o listă cu obiecte pentru bebeluş!

La început, bebeluşul tău nu va avea nevoie de prea multe lucruri. În afară de hrană şi somn, cel mic nu va fi foarte activ pentru câteva luni. Totuşi, are nevoie de o masă pe care să-i schimbi scutecul (nu te gândi că vei putea face această operaţiune pe pat, te va durea spatele), câteva body-uri sau salopete, scutece, ulei de masaj şi alte asemenea. Aşadar, întâmpină-l pe cel mic cu toate acestea la locul lor, dar fără să cumperi tot raionul pentru nou-născuţi.

Fă planuri pentru ceilalţi copii!

Dacă mai ai copii, fă un plan pentru perioada în care vei fi în maternitate. Vine cineva acasă să aibă grijă de ei? Atunci fii sigură că persoana desemnată ştie tot ce e important despre copiii tăi. De asemenea, dacă ai animale de companie, trebuie să le găseşti şi lor un îngrijitor.

Sosirea bebelușului. Cum ajungi la spital?

Trebui să ştii cine te va conduce la spital, să te asiguri că „şoferul” ştie adresa exactă şi să fii sigură că persoana care te va duce la spital e 100% disponibilă.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa