7 lucruri pe care ar trebui să le pui în bagajul de spital

Raluca Dumitrică
bagaj maternitate

Te pregătești de marele moment al nașterii și ești la capitolul în care îți definitivezi bagajul de spital? Pe lângă toate cele pe care le-ai pus, deja, iată încă 7 lucruri de care să nu uiți. Ele îți vor fi de mare ajutor pe parcursul șederii tale în maternitate!

1. Un şampon uscat

Poate că maternitatea nu e chiar cel mai potrivit loc în care să te speli pe cap. Dar, dacă din diferite motive ai cam vrea să îţi simţi părul mai curat, încearcă să foloseşti un şampon uscat. Acesta poate fi alternativa perfecta la clasicul şampon pe care îl utilizezi la duş. Șamponul uscat se aplică foarte uşor şi îi ţine loc cu succes produsului tău preferat de acasă, în care o să-ţi laşi părul să se desfete atunci când te întorci cu bebelușul de la spital.

2. O pereche de papuci din plastic

Pentru că tot am adus vorba de duş, nu uita să pui în bagajul de spital o pereche de papuci din plastic. Chiar dacă cel mai bine te simţi în nişte papuci pufoşi şi moi, din material textil, la spital nu are rost să-i aduci pe aceştia. Poţi să intri în baie mult mai uşor cu papucii din plastic. Ba chiar şi la duş, dacă există această posibilitate la spital.

3. Un prelungitor

Ştiu că poate o să pară cam ciudat, dar un prelungitor se dovedeşte a fi mană cerească atunci când telefonul e descărcat, iar priza e la distanţă mult prea mare de tine. Cu ajutorul lui vei putea să stai mai relaxată atunci când răspunzi la mesaje şi la apelurile telefonice sau când intri pe net. Nu mai eşti deloc în pericol de a rămâne cu bateria complet descărcată!

4. Perna proprie

Dacă eşti genul care doarme perfect doar pe perna de acasă, acum e momentul să iei cu tine acest obiect preferat. Vei avea nevoie de confort şi de odihnă în zilele petrecute în salon, iar la obținerea acestei odihne poate contribui şi o pernă bună. Dacă ți-e teamă că ai să rămâi fără ea la plecare, pune-i o faţă de pernă colorată sau una cu imprimeu distinct. Astfel vei şti că n-ai cum să o confunzi cu cele de la spital. Și nici personalul maternității nu are cum să o încurce în acest fel.

5. Hârtia igienică, de nelipsit din bagajul de spital

Ei, ce spital nu are acum hârtie igienică la baie? Sau poate că, totuşi, nu ar trebui să băgăm mâna-n foc pentru asta? Mai bine pui în bagaj un sul sau chiar două de hârtie igienică, să fii sigură că mersul la baie nu îţi provoacă un stres în plus.

6. Chiloţi de unică folosinţă sau chiar scutece pentru adulţi

În zilele imediate naşterii, chiloţii de unică folosinţă sau scutecele pentru adulţi pot fi salvarea ta. Ei sunt foarte practici şi te scutesc de bătăi suplimentare de cap. Dupa ce si-au îndeplinit scopul pentru care au fost făcuți, se pot arunca ușor și gata.

7. Elastice sau clame pentru păr

Sub nicio formă să nu uiţi să pui în bagajul de spital nişte elastice sau clame pentru păr. Te poate enerva până şi cel mai mic fir de par care îţi intră în ochi sau ia contact cu pielea frunţii, a urechii sau a cefei, deci pune-le bine într-un loc de care să ştii şi la care ai acces uşor. Bineînţeles, asta dacă nu cumva eşti tunsă foarte scurt şi chiar n-ai ce să faci cu ele.

Dacă ți s-a părut util acest articol despre bagajul de spital, dă LIKE paginii noastre de Facebook. Acolo găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante!

Foto: Guliver

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa