Naștere la Spitalul Județean Cluj: „Soțul mi-a adus bani pentru șpaga dar nu am avut cui da. Am încercat la moașă, nici nu a stat de vorbă…”

TOTUL DESPRE MAME
Naștere la Spitalul Judetean Cluj Napoca
Naștere la Spitalul Județean Cluj Napoca. Sunt spitale de stat din România în care cadrele medicale încep să se apropie de normalitate: atenția față de femei și bebelușii lor și grijă să le fie bine sunt regula, fără să se ceară sau să se accepte bani la negru pentru asta. Mai jos, o mămică care a născut într-un spital de stat din Cluj-Napoca ne povestește experiența ei. 
„Am născut în primăvara anului 2018, la Cluj-Napoca, la Spitalul Clinic de Urgență Județean.
Până să rămân însărcinată nu am avut deloc experiență cu medici, spitale, policlinici! Puținele analize făcute până atunci nu aveau cum sa îmi facă o părere despre spitale! Cu 2 cumnate care au născut la privat și a 3 cumnata care a născut la stat, a fost grea decizia: „unde sa nasc?”

Poveștile despre șpagă și comportamentul infirmierelor, apoi poveștile de naștere a altor mămici, nu ma încurajau deloc! În final, am decis să merg la spital de stat:

Fie ce o fi, dacă este să se întâmple ceva, asta este, trecem peste!

Naștere la Spitalul Județean Cluj Napoca. Oameni de notat 200

După o sarcina foarte ușoară, în care am mers la o clinică privată, a urmat superba zi în care am și născut!
Ajunsă după-masă la spital, neștiind ce trebuie sa fac exact, nu mi-am sunat medicul. Am intrat la camera de gardă unde m-au anunțat că urmează să nasc! Norocul meu cred că a fost medicul rezident care a fost un tip exemplar și care mi-a oferit multa încredere și liniște! Moasa, aparent o femeie destul de rece, s-a dovedit un suflet extraordinar, a fost lângă mine mereu, la fel și asistentele (una chiar m-a ținut de mână și îmi ținea capul pe umăr inclusiv în timpul nașterii🤗)!
OAMENI DE NOTA 200!
Totul a decurs foarte repede încât medicul nu a mai apucat sa ajungă (fiind anunțat de moașa), am născut foarte ușor (toată familia mă instruise înainte ca să am banii la mine, că trebuie să dau la moașa, la anesteziști, la infirmiere), dar eu uitasem și de bani de toate… Nu am avut niciun ban la mine, nici eu și nici soțul meu! (asa s-a nimerit)!
Ca să știi să îți îngrijești cât mai bine copilul în primii ani, îți recomandăm și Cartea bebelușului, a doctorului Sears, ce poate fi cumpărată de AICI.

Naștere la Spitalul Județean Cluj Napoca. Moașa a fugit de soț când a vrut să îi dea bani

După naștere (ora 22-23) am trimis soțul după mâncare și bineînțeles o vizita la bancomat (era frica mea că nu am bani insuflată de ceilalți)! A venit, mi-a lăsat bani, dar nu am avut cui da! Toată lumea s-a comportat exemplar, fără absolut nicio remunerație! I-am zis soțului să îi dea moașei 150 de lei (s-a ocupat foarte mult de mine), moasa a fugit de el, nici nu a stat de vorbă!

Naștere la Spitalul Județean Cluj Napoca. Noi suntem schimbarea

În concluzie, au fost patru zile de spitalizare exemplare! Condiții foarte bune, curățenie, mâncare bună (de care nu m-am atins, pentru că am eu o problema cu mâncatul în alte locuri) și uite asa am rămas cu o amintire foarte plăcută!
Succes celorlalte mămici, curaj și încredere! Noi suntem schimbarea!”
Ema Babos

Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în cel mult 1.000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa