Naștere la Maternitatea Ploiești: „În saloane sunt gândaci de toate neamurile și o mizerie de nedescris”

TOTUL DESPRE MAME

  Naștere la Maternitatea Ploiești: „Am văzut multe povești urâte, despre medici și asistente, acum mi-am făcut curaj să vorbesc și eu. Sunt mămica unei minunate fetițe de 1 an. Noi locuim în Prahova, aproape de Ploiești, nașterea a avut loc la spital de stat, mai exact, Maternitatea Ploiești.

  Povestea mea începe în momentul în care am aflat că sunt însărcinată. Mi-am făcut o primă programare când aveam 6 săptămâni de sarcină, unde am dat peste o doctoriță zeflemitoare. După 2-3 controale, mi-am dat seama că nu este un medic cu care aș putea să nasc. Am găsit o altă doctoriță, toate bune și frumoase, controale de sute, mii de lei, până în ultima săptămână înainte de data probabilă, ce să vezi domnișoara doctoriță numai avea chitanțe pentru consultații. Am mers la directorul spitalului indignată, dar acesta nu era de găsit. O doamnă drăguță de la secretariat m-a îndrumat la urgențe, unde medicul care mi-a ținut evidenţa sarcinii a venit şi mi-a spus râzând: „credeai că naşti şi nu te mai consult? „. După un consult la urgenţe, doctora mi-a spus: „dacă ai fost la maternitate, eşti pacienta spitalului, nu a medicului respectiv. ”

  Naștere la Maternitatea Ploiești. Două zile internată și mutată din salon în salon

  În sfârşit a venit momentul naşterii, am mers din nou la un control, m-a consultat un medic de gardă, care a spus doar: „Cere o cămașa la ușa aia și așteaptă pe hol, te internăm! „, fără alte explicații.

  Am stat 2 zile internată, fără a fi băgată în seamă, doar mutată din salon în salon. După cele 2 zile, mi’ s-au rupt membranele, fiind prima sarcină, m-am speriat îngrozitor. Am mers în cabinetul medicului de garda, m-au trimis la clismă, apoi în sala de nașteri, la fel fără prea multe detalii. Am ajuns în sala de nașteri, unde moașa m-a urcat pe masă, mi-a rupt apa și de acolo a început calvarul. Aveam dureri de naștere, insuportabile, la 4 ore veneau medicii să te controleze, aparatură de 2 lei, nu funcționa nimic, mă chinuiau îngrozitor.

  Naștere la Maternitatea Ploiești. Doctorița mi-a vorbit foarte urât de îmi venea să o strâng de gât

  Sală de nașteri din Maternitatea Ploiești

  Într-un final a venit o doctoriță foarte stresată, probabil din cauza țipetelor mele de durere, pentru că efectiv nu mă dilatam deloc, iar durerile erau din ce în ce mai insuportabile, care mi-a vorbit și foarte urât de îmi venea să o strâng de gât când am auzit ce poate ieși din gura unei femei, la rându-i mamă.

  În cele din urmă, a venit o doctoriță pe care o stimez și o laud pe oriunde am ocazia, care mi-a pus o branulă de dilatare și după 13 ore de chin am născut. O fetiță perfect sănătoasă, de 4 kg şi 52 cm, miracolul meu.

  La 10 minute după naștere, m-am dat jos din pat, pentru că nimeni nu mă auzea, nu mă băga în seamă, eu mi-am văzut copilul 2 secunde în fugă, nici măcar nu l-am atins. La 3 ore după naștere m-au mutat în salon.

  Naștere la Maternitatea Ploiești. O mizerie de nedescris și gândaci de toate neamurile

  În șase zile de internare, nu cred că am dormit mai mult de 24 de ore legate. O mizerie de nedescris, gândaci de toate „neamurile”. Din păcate cred că banii pe care i-am dat la stat în timpul sarcinii, a travaliului şi după naştere, cred că i-aş fi dat la o clinică privată. Prin câte am trecut îmi e teamă să m-ai dau naştere, din lipsa de competentă a medicilor, asistenţilor s.a.m.d. Povestea mea nu e tocmai una frumoasă, deşi din perspectiva mea o naştere naturală este mai uşoară decât cezariana în privinţa refacerii. Așadar, dragelor, aveţi grijă ce medic alegeţi!

  Alexandra Apostol

  Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în cel mult 1.000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!

  Vă recomandăm și următoarele articole despre naștere din România: 

  Îți recomandăm să te uiți și la acest video

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa