Naștere la Iași. „Bebe a avut fractură de claviculă, am pierdut mult sânge, însă am plecat acasă în trei”

TOTUL DESPRE MAME

Nașterile naturale în privat tind să devină o raritate. O mămică din Iași, pe nume Elena Cojocaru, a avut însă curajul și sprijinul necesar din partea cadrelor medicale să nască  natural. Cum au decurs travaliului și nașterea propriu-zisă, ne povestește chiar mămică în cauză, în rândurile de mai jos.

„Vă trimit povestea noastră, cu bune și cu rele. Povestea nașterii băiețelului meu începe de pe 22 octombrie 2016, cu giumbușlucuri în burtică, seară, pe canapea. Pe timpul nopții au început contracțiile, din ce în ce mai dese, dar nedureroase. Mi-am trezit soțul când au ajuns pe la 5 minute și am plecat spre spital la ora 5 dimineață, duminică. Urmă să nasc la Arcadia, în Iași. Costurile aveau să fie mari și mă gândeam doar la asta: Să nu fie alarmă falsă! Să nu fie alarmă falsă! Nu voiam să plătesc consultația de urgență. Am venit pregătită să nasc.

Hopa, dilatația de 5 cm, contracții dureroase, așteptăm și monitorizăm. Nici să completez formularele nu mai eram în stare după ceva vreme. Tremură pixul în mâna și nu mă puteam concentra.

Au chemat medicul cu care plănuisem să nasc, pe la ora 7. Ce bucurie să o văd pe doamna dr. Magaleas!

În scurt timp am urcat în sala de nașteri, cu soțul lângă mine, neputincios, neștiind cum să mă ajute. Durerile pe contracție erau mari, dar am avut și timp de glumit, de admirat salteaua moale. Am stat și pe pat, și în picioare, dar la momentul expulziei, soțul a fost scos pe sala, eu pe pat. Nu am reușit să împing așa cum mi-aș fi dorit, m-am înroșit toată și s-au spart vene mici de sânge pe față de la efort.

Naștere în Iași. Bebe a avut fractură de claviculă

Bebe cam mare, căpățânos, a fost nevoie de epiziotomie și după o nouă rundă de împingere a ieșit. Cu fractură de claviculă, grasunel, cam puțin par, dar cu notă 10, ora 8:50, 3.920grame.

A intrat și soțul (s-a speriat de sângele de pe jos și de pe doamna doctor), l-am ținut puțin pe bebe, ne-am pozat cu el și am rămas cu sângerările nesfârșite, rupturi și apoi durere îngrozitoare, continuă, în jur de 2 ore. Soțul a așteptat pe hol tot timpul asta, neștiind ce se întâmplă.

Au fost două încercări de a mă duce în salon, dar am leșinat. Nu-mi aminteam nimic. Hemoglobina era 5, când normalul era 12-13.

Șederea în spital s-a prelungit la 3 nopți și am plecat cu hemoglobina 6-7, bucuroși că mergem acasă în trei.

David, la scurt timp după ce a venit pe lume

Acasă iarăși dureri, nu am putut stă în șezut câteva zile bune, am folosit un colac de înot.
Lactația a venit tocmai joi, cu alte încercări și sentimente noi. Acum, David are 2 ani și 5 luni și este sănătos, încă alăptat, curajos, super energic și curios, dar nu foarte matinal”.

Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în cel mult 1.000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa