Naștere în privat. ”Am plătit 7.000 de lei și am rămas cu o tăietură de 20 de cm”

TOTUL DESPRE MAME

Naștere în privat. Dezamăgirile mamelor legate de condițiile în care au loc nașterile nu se întâmplă doar în spitalele de stat, ci și în cele private. O mămică ne povestește mai jos în detaliu cum a decurs nașterea fetiței ei la un spital privat din Arad. 

„Povestea mea despre nașterea într-un spital privat nu este deloc una fericită. După o cezariană avută acum 10 ani în urmă căreia am născut un băiețel minunat de dată această urmă să am o fetiță minunată. Acum însă eram hotărâtă să nasc natural și într-un spital privat.

Băiețelul a luat stafilococul auriu dintr-un spital de stat la naștere și nu mai voiam să treacă și fetiță prin aceeași poveste. Am ales unul din medicii recomandați pentru asistență la naștere. I-am spus de la primul control la dansul că vreau naștere naturală iar el la fiecare control mi-a spus că vedem ce va fi… Asta până la ultimul control când a început să urle că el nu face nici o naștere naturală după cezariană (deși erau 10 ani diferența), el nu își asumă riscul și să plec la alți colegi dacă vreau așa ceva.

Naștere în privat. A trebuit să fac cezariană deși am insistat să mă lase să nasc natural

Cum era să plec la o săptămâna înainte de termen la alt medic? Așa că vrând-nevrând am acceptat programarea la cezariană rugându-mă însă că bebica să iasă singură puțin mai repede. Cu o seară înainte au început contracțiile însă în momentul când era programată cezariană eram abia la început. Așa că a trebuit să fac cezariană deși am insistat să mă lase să nasc natural.

Vreau să menționez faptul că am rămas complet dezamăgită de experiență nașterii în spitalul privat. De la început au dorit să mă „cazeze” într-un salon cu o altă mămică care avea gripă. Noroc că dansa a menționat lucrul acesta și faptul că i s-a spus că nu va mai fi nimeni cazat cu ea din acest motiv.

Bineînțeles că am insistat să fiu dusă în alt salon în special pentru bebeluș care putea lua o gripă încă din primele sale zile. Mai apoi în timpul operației de cezariană a căzut paravanul de protecție și am văzut tot ce se întâmplă dincolo de el: foarfeci, sânge, tăietură…tot.

Naștere în privat. Fără ajutor în alăptare

Doamna asistență de la anestezie a spus că trebuia reparat dar nu au reușit încă. Apoi la ieșirea din sala de operații a trebuit să folosim liftul pentru a ajunge în salonul de la etajul superior, lift care se zguduie și te zguduie din toate încheieturile în momentul în care ajunge la etajul 3. Dar probabil așa e perfect după o operație de cezariană.

A două zi aflăm că nu mai este disponibilă lenjerie intimă de unică folosință dar…trebuie să comande. Asta în condițiile în care mi s-a spus să mă prezint doar cu buletinul și hainele de externare. O glumă bună…noroc că am fost inspirată și mi-am mai luat una altă cu mine.

Altfel stăteam 3 zile cu o singură lenjerie de unică folosință. În prima zi deși eram imobilizate în pat ne aduceau bebelușii, îi puneau la sân și descurcă-te dacă poți! Nici un ajutor în alăptare din partea asistentelor. Din poziția orizontală nu prea ai cum să ghidezi bebelușul pentru alăptare.

Naștere în privat. Au uitat să îmi comande mâncare, așa că mi-au adus rudele

A două zi de dimineață am insistat să mi se scoată sondă deoarece puteam umblă singură și voiam să îmi pot alăpta copilul cum trebuie dar până după-masă nu au venit asistentele motivând ba că nu au infirmiera, ba că au alte operații în curs. Iar la final aflu că și masă de prânz și cină pentru ziua a 2-a au uitat să mi-o comande și să sun rudele să-mi aducă ceva de mâncare.

Colac peste pupăză tăietură mea a avut 20 de cm la spitalul privat în condițiile în care prima tăietură a avut doar 10 cm, la un spital de stat. Din cauză că mușchii laterali au fost secționați foarte mult am rămas în partea dreapta cu o umflătură de toată frumusețea.

„Afară vopsit e gardul, înăuntru-i leopardul”

Medicii la care am fost după la control mi-au zis că nu se fac așa tăieturi mari și o să dureze destul de mult până o să îmi treacă umflătură. Am 9 luni de la operație și e tot acolo. Aveam alte așteptări în condițiile în care este un sistem medical privat și am plătit în total suma de 7.050 lei!

Într-un final mă bucur că bebelina este sănătoasă dar nu recomand nimănui spitalul privat din Arad. Vorba aceea: „Afară vopsit e gardul, înăuntru-i leopardul”

Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în cel mult 1.000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!

Vă recomandăm și următoarele articole despre naștere din România: 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa