Naștere în Marea Britanie: „Am avut doar pentru mine și soț o cameră de 30 de m. A fost o experienta de neuitat…”

TOTUL DESPRE MAME

Naștere în Marea Britanie. „Probabil ați auzit multe variante despre nașterea în Marea Britanie. Pentru mine a fost o experiență de neuitat…

Au început contracțiile la miezul nopții. În jurul orei 4:00 am plecat la spital pentru că aveam contracții foarte dureroase. Am fost invitată într-un mic salon și mi s-a verificat dilatația care era de numai 3 cm, așa că am fost trimisă acasă și mi s-a spus să revin peste câteva ore. Am revenit în jurul orei 7 când dilatația mea era de 5 cm așa că am rămas la spital.

Soțul meu a adus bagajul iar moașa ne-a condus în camera unde urmă să nasc (era camera mea proprie). Camera avea în jur de 30 de m pătrați cu baie proprie! În mijlocul camerei era o vană mare, în colț undeva erau fotolii și o măsuță cu combină muzicală iar peretele era pictat cu un peisaj din natură. Era un fel de pat așa curbat erau dulăpioare unde aveam prosoape și tot ce era nevoie pentru momentul în care bebe trebuia să apară! Durerile m-au lăsat când am văzut aceea camera care arată că și o camera de hotel!

Am optat că să fiu asistată de soțul meu la naștere. El a rămas cu mine pe perioada contracțiilor iar moașă venea la fiecare 15 minute să verifice temperatura apei, tensiunea și bătăile inimii la bebeluș.

Simplă prezența a moașelor mă făcea să mă simt că sunt în siguranță

Aveam un buton în apropierea vanei pe care dacă îl apăsăm venea moașă în câteva secunde. L-am apăsat o singură dată când am început să vomit iar moașă a venit, a șters și mi-a dat niște recipiente în care vomitam la fiecare contracție.

Nu am mai rezistat să stau în vană așa că am ieșit și m-am plimbat puțin prin camera și la un moment dat am simțit nevoie că vreau să împing.

M-am așezat la marginea patului și am început să împing fiind încurajată de cele două moașe și de soțul meu care mi-a fost de mare ajutor. Simplă lui prezența acolo mă făcea să mă simt că sunt în siguranță și nu sunt singură!

Moașele mă încurajau și ele spunându-mi că mă descurc foarte bine. Îmi făceau masaj la spate și îmi aduceau un prosop ud cu apă rece și mi-l puneau pe spate ca să îmi aline durerea! Nu după mult timp soțul meu a spus: „Îi văd capul” Am mai împins de câteva ori iar bebelușul a venit pe lume în jurul orei 14.00. Soțul meu a tăiat cordonul, mi l-au pus direct în brațe așa cum era (am fost întrebată înainte să nasc dacă vreau să fie spălat sau să mi-l dea direct).

Naștere în Marea Britanie. Pat dublu pentru ca soțul să poată sta cu mine peste noapte

Au urmat procedurile de după naștere iar bebelușul a rămas în brațe la soțul meu!

După aceea am fost transportată într-un căruț în camera unde urmă să-mi petrec noaptea. Descrierea nu mai are rost. Tot așa baie privată cu vană cu prosoap, aveam de asemenea pat dublu pentru că am vrut că soțul meu să rămână peste noapte cu mine!

Pe lângă toate acestea pătuțul bebelușului care a stat în permanentă cu noi în camera. Dacă sângerăm așternuturile îmi erau schimbate, am fost spălată și mi s-a servit masă în camera!

După toate procedurile de verificările bebelușului, a două zi la ora 12 am fost liberă să plec! Nu am plătit nici măcar un ban iar experiență acesta o să mi-o amintesc toată viață cu mare drag!”

Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în cel mult 1.000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!

Vă recomandăm și următoarele articole despre nașteri în afara țării:

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa