Cum îți dai seama dacă vei avea băiat sau fată

Iulia Mirică
băiat sau fată
Înainte ca ecografia să arate sexul copilului, sunt o mulțime de metode care se folosesc pentru a ghici

  Știm, subiectul pare desuet, însă, cu siguranță că nu există viitoare mămică pentru care așteptarea până la ecografia în urma căreia medicul să îi spună că bebelușul este băiat sau fată să nu i se pară prea lungă. De fapt, credem că prima întrebare pe care și-o pune o femeie când află că este însărcinată este: ”Ce va fi?”

  De regulă, aici intervin prietenele care cunosc cel puțin o metodă prin care îți vor spune ele cu certitudine, înaintea medicului, dacă vei avea băiat sau fată. Toate aceste metode, unele amuzante, altele mai puțin, au fost adunate de site-ul Newparent. Ți le prezentăm și noi mai jos.

  1. După felul în care stă burtica

  Probabil că aceasta este cea mai populară dintre toate metodele auzite de a afla dacă vei avea băiat sau fată: prin felul în care este poziționată burtica – sus sau jos. De obicei, se spune că viitoarele mămici care au burtica mai sus vor avea o fetiță, iar atunci când este mai jos, vor avea un băiețel. Afirmația nu este una științifică, precum poziția sau forma uterului să reflecte ceva despre creșterea copilului din interior. Există și convingerea că o burtică mai lată înseamnă că vei avea fetiță, iar o burtică mai îngustă arată că vei avea un băiețel.

  2. Prin învârtirea inelului

  Se pune că, dacă suspenzi și răsucești un inel de aur deasupra burticii unei gravide și se deplasează dintr-o parte în alta, este băiețel, iar dacă inelul se mișcă într-un cerc, este fetiță.

  3. După ritmul cardiac al fătului

  În cazul în care ritmul cardiac al fătului este de peste 140 de bătăi pe minut (bpm), este fată. Dacă ritmul cardiac este sub 140 bpm, este băiat. De fapt, ritmul cardiac al copilului fluctuează pe tot parcursul sarcinii, iar rata acestuia nu este corelată cu sexul.

  4. În funcție de înfățișarea ta

  O femeie care devine mai frumoasă în timpul sarcinii se presupune că va naște un băiat, în timp ce despre o femeie care se umflă la față și se pătează se spune că va avea o fată. Ideea, și ea fără o bază solidă, pare a fi inspirată din faptul că fetița ia o parte din frumusețea mamei.

  5. Partenerul ia în greutate?

  O altă superstiție este cea conform căreia dacă partenerul se îngrașă în perioada sarcinii, atunci va avea o fetiță.

  6. După tipul tenului

  Dacă o viitoare mămică are un ten cu acnee mai pronunțată în timpul sarcinii, înseamnă că va avea o fată.

  7. Ai grețuri matinale?

  Dacă nu ai grețuri matinale în primul trimestru de sarcină, înseamnă că ai un băiețel.

  8. Ai o linie închisă la culoare pe buric?

  Dacă linea nigra (o dungă închisă la culoare, care apare de obicei pe burtica gravidelor) se oprește la buric, atunci vei avea o fetiță. Dacă se întinde până spre cutia toracică, vei avea un băiețel.

  9. Sânii tăi sunt la fel?

  Dacă sânul stâng crește mai mare decât cel drept, vei avea o fetiță.

  Deși niciuna dintre aceste metode nu poate prezice sexul unui copil cu o acuratețe mai mare de 50/50 dacă vei avea o fată sau un băiat, pot fi amuzante să le experimentezi. Singura metodă pentru a cunoaște sexul copilul este prin testul de amniocenteză sau cu ultrasunete. Dar chiar și ultrasunetele pot fi neconcludente, dacă cel mic are picioarele încrucișate.

  Urmează să naști? Pregătește pentru alăptare! Citește ”Ghidul pentru alăptare al doctorului Jack Newman”, cartea care îți oferă soluții și răspunsuri pentru toate situațiile ce pot apărea. Detalii AICI.

  Ghidul pentru alăptare – Jack Newman

  Foto: Guliver

  Îți recomandăm să te uiți și la acest video

  Te-ar mai putea interesa