Tatuajele în timpul sarcinii. Ce trebuie să știi?

Cristina Călin, redactor
Tatuajele în timpul sarcinii

Tatuajele sunt din ce în ce mai populare, iar femeile care rămân însărcinate se întreabă ce se va întâmpla cu ele pe parcursul celor 9 luni și mai ales după ce vor naște. Dacă ai dileme legate de ce se întâmplă cu tatuajele în timpul sarcinii, avem răspunsul la cele mai mari 5 dintre ele, potrivit parents.com.  

Tatuajul va arăta la fel după naștere?

Atâta timp cât pielea se întinde, orice tatuaj poate deveni neclar, încețoșat sau își poate pierde forma, spune Cameron Rokhsar, profesor de dermatologie la Spitalul Mount Sinai Hospital, din New York. Tatuajele din zona stomacului, a sânilor sau șoldurilor sunt cele care vor suferi cele mai multe transformări. Poate că își vor păstra forma și mărimea, dar vergeturile ce pot apărea în aceste zone îl pot face să pară mai încețoșat. Vestea proastă este că folosirea cremelor nu va preveni aceste probleme, dar dacă moștenirea genetică te ajută, vergeturile se pot estompa, iar tatuajul va arăta ca înainte să rămâi însărcinată. Dacă nu, poți merge la un tatuator să îl refaci sau la un dermatolog să îl scoți cu totul.

Piercing-urile se scot în timpul sarcinii?

Cerceii amplasați în ureche sau în alte zone ale corpului pot fi purtați și în timpul sarcinii. Îi poți păstra chiar și pe cei din buric sau din sfârcuri. ”Multe femei se vor simți incomodate de pierceng-uri pe măsură ce pielea începe să se întindă”, spune Iffath A. Hoskins, profesor de obstretică și ginecologie la NYU Langone Medical Center. Dacă începi să ai dureri, atunci este cazul ori să schimbi modelul de cercei sau să îi scoți de tot. Trebuie să ții cont de faptul că în timpul nașterii, orice fel de pierceing te poate incomoda , chiar dacă urmează să naști prin cezariană.

Te-ar mai putea interesa și:
21 de desene de copii care au ajuns tatuaje pe corpul părinților

Tatuajele în timpul sarcinii pot suferi modificări

Pot face un nou tatuaj în timpul sarcinii?

Este indicat să aștepți câteva luni după naștere până vei merge din nou la un salon de tatuaj. În felul acesta eviți contactarea unei infecții nedorite. In timpul sarcinii există riscul și de reacții adverse la anumite tipuri de cerneală, ceea ce poate afecta fătul. Nu este de neglijat nici aspectul estetic. Pe pielea întinsă tatuajul poate arăta într-un fel, iar după naștere poți avea surprize neplăcute.

Pot face epidurală dacă am un tatuaj pe spate?

Un articol din 2010 din American Association of Nurse Anesthetists Journal pune sub semnul întrebării siguranța anesteziei epidurale în cazul pielii tatuate. Medicii spun că acul cu care se face anestezia poate prinde cerneala pe care apoi o va introduce în coloana vertebrală cauzând o serie de probleme. Este de preferat ca anestezistul să introducă acul într-o porțiune de piele în care nu există tatuaj.

Te-ar mai putea interesa și:
Tatuaj de mamă: amintiri din perioada de bebeluș

Pierceing-ul din sfârcuri mă va împiedica să alăptez?

Un inel în mamelon nu va afecta capacitatea de a produce lapte matern, totuși există riscul ca piercing-ul să se desfacă și să se înece bebelușul. Cel mai bine ar fi să renunți la ele cât timp alăptezi.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa