Sunt însărcinată. Să-mi arunc parfumurile?

TOTUL DESPRE MAME

Nu, nu trebuie să arunci parfumurile, ci doar să le… triezi.

Poate că ai auzit cel puțin o dată că atunci când vei fi gravidă nu vei suporta niciun miros puternic și că nu vei putea să te dai cu parfum. Deși ne-am dori să spunem că nu este așa, din păcate aceasta este o situație care nu este tocmai rară și ai destule șanse ca cel puțin în primul trimestru să nu tolerezi mirosul de parfum. Nici la tine, nici la apropiați.

Deşi nu există niciun risc în folosirea unui parfum pe perioada sarcinii, din cauza sensibilității la mirosuri doar câteva puf-uri din parfumul tău preferat ar putea să îți provoace greaţă, ameţeli sau dureri de cap. Pentru a preveni orice simptom de acest fel, încearcă să menţii un mediu lipsit de orice aromă, până va fi să descoperi acele miresme care te fac să te simţi bine.

Există mirosuri „prietenoase”

Spray-urile şi loţiunile de corp parfumate sunt foarte populare în timpul sarcinii, deoarece sunt mai uşoare şi conţin foarte puțin parfum. Unele miresme te pot chiar ajuta să combaţi senzaţia de greaţă. Menta, ghimbirul sau cardamomul sunt doar câteva dintre ele.

Numeroase femei gravide au descoperit că aromele de citrice uşurează senzaţia de greaţă. Parfumurile de portocală sau mandarină se numără printre preferatele femeilor însărcinate.

Alte miresme pe care ai putea să le încerci sunt cele de lavandă, trandafir sau muşeţel. Poţi începe prin a-ţi căuta creme de corp cu astfel de arome, astfel reuşind să împuşti doi iepuri dintr-o lovitură.

Uleiurile esenţiale sunt diferite față de parfumurile şi de loţiunile de corp. Acestea sunt lichide concentrate şi aromate extrase din plante. Unele uleiuri esenţiale nu sunt recomandate în timpul sarcinii şi pot fi toxice dacă sunt folosite pe piele. Sfătuieşte-te cu medicul tău înainte de a alege un ulei esenţial.

Începe să adulmeci

Încearcă să te gândeşti cum ai vrea să te simţi în această nouă etapă a vieţii tale. Liniştită, calmă, sexy, încrezătoare, liberă – mirosurile adesea ne duc imediat cu gândul la unele locuri sau perioade din viaţă. Alege-ți o aromă care să dubleze strălucirea naturală adusă de sarcină și care să-ți amintească de această perioadă miraculoasă din viața ta.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa