Sistemul imunitar al gravidei poate indica sexul bebelușului

Cristina Călin, redactor

Marea majoritate a femeilor care rămân însărcinate vor să știe dacă poartă în pântece un băiețel sau o fetiță. Până la ecografia care deslușește misterul, ne legăm de tot felul de credințe populare care să ne dea măcar un indiciu cu privire la sexul bebelușului. Cercetătorii de la Universitatea Wexner din Ohio spun că au găsit soluția și că anumite simptome din timpul sarcinii pot fi semne prevestitoare, anunță, babyology.com.

Diferențele dintre băieți și fete, explicate științific

La studiu au participat 80 de femei însărcinate cărora li s-a testat răspunsul la citokine, markeri care arată starea sistemului imunitar. Deși diferența de citokine din sânge nu a fost mare la femeile care purtau în pântec băieței față de cele însărcinate cu fetițe, au putut să observe că la cele din ultima categorie s-au produs mai mulți markeri pro-inflamatori atunci când gravidele au fost expuse la bacterii, a spus Amanda Mitchell, conducătoarea studiului.

Legătura dintre sexul bebelușului și inflamații

Inflamațiile sunt o parte importantă a răspunsului pe care sistemul nostru imunitar îl dă atunci când este expus la boli, virusuri sau bacterii. Cu cât inflamațiile sunt mai puternice, cu atât apar mai multe simptome, ca durerile și oboseala cronică. Atunci când vine vorba despre femeile gravide, explicația este că dacă poartă în pântece fete au risc mai mare de a avea diverse boli, cum ar fi crize de astm în perioada sarcinii.

Ecograful – povestea mașinăriei care te vede așa cum ești

Descoperirea nu le ajută doar pe femei să afle din simptomele sarcinii ce sex va avea bebelușului, dar și pe medicul care le urmărește sarcina. Știind că în cazul unei gravide cu fetiță femeia este mai sensibilă, va putea să îi recomande măsuri preventive pentru a nu avea probleme de sănătate. De asemenea, cercetările vor continua pentru a determina în ce măsură starea mamei influențează sănătatea fătului și, mai târziu, a copilului. Până acum se știe că infamațiile apărute pe parcursul sarcinii pot duce la naștere prematură, dar este necesar să se afle mai multe detalii despre legătura dintre sexul copilului și apariția acestora. Unul dintre motive ar fi hormonii eliberați de placentă.

Cumpărăturile înainte de nașterea copilului. Ce greșeli să eviți

”Este important să ajutăm sistemul imunitar să funcționeze corect, ceea ce nu înseamnă nepărat că trebuie să-l impulsionăm prea mult. Trebuie să fie un echilibru în modul în care imunitatea își exercită rolul în organism”, a spus Amanda Mitchell. Exercițiile fizice, consumul de alimente cu frunze verzi și meditația pot fi de un real ajutor în timpul sarcinii. Evident, medicul care supraveghează sarcina este cel care poate face cele mai bune recomandări.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa