Sexul în sarcină. Cum să păstrezi pasiunea în dormitor

Anca Vlad
psiune in sarcina

Sexul în sarcină, o utopie? Nicidecum! Dimpotrivă, ar fi bine să profitați din plin de aceste momente.

În lumina blândă a dimineții, partenera ta clipește obosită, se întinde ca o felină și… sare din pat și fuge în baie ca să vomite. Sarcina nu e foarte sexy, așa că, între stările de greață, grijă, stres și programările la medic e destul de greu să păstrezi aprinsă flacăra pasiunii în dormitor, scrie fatherly.com.

Eforturile sunt însă necesare ca aceasta să nu se stingă, pentru că atunci când vor veni copiii, intimitatea va deveni un lux. Dacă tu crezi contrariul, te înșeli amarnic, așa că păstrează romantismul în viața voastră cu ajutorul câtorva ponturi.

Alegeți alte subiecte de discuție în afară de sarcină

Conform femeilor care au scris frecvent despre astfel de lucruri, discuțiile despre sarcină și bebeluși devin plictisitoare. După un timp, viitoarea mămică începe să creadă că e doar o gravidă, nu și femeie. Puteți rezolva această problemă, alegând alte subiecte de discuție. Orice altceva. Poate ar trebui să evitați totuși părerile despre liga de fotbal (asta doar dacă ea nu e expertă în domeniu și-ți dă lecții) sau politică. De fapt, ați putea discuta despre cât de minunați sunteți împreună.

Dați-vă întâlnire

Profitați de faptul că încă vă faceți singuri programul și că puteți ieși din casă la orice oră. Mergeți la un film, luați cină în oraș sau plimbați-vă prin parc. Poate v-ar plăcea să meargeți la un concert în loc să colindați magazinele în căutarea căruciorului potrivit.

Nu vă temeți să faceți sex

În principiu, sexul nu dăunează mamei sau fătului. Tot ce trebuie e să aveți o minte deschisă în legătură cu acest subiect.Țineți însă cont de faptul că unele atingeri sau poziții pot fi incomode în sarcină.

Plecați într-o excursie romantică

Cele 9 luni dinainte de venirea pe lume a copilului reprezintă perioada perfectă în care să aveți o escapadă romantică (indiferent ce înseamnă asta pentru voi). O viitoare mămică poate călători fără niciun fel de riscuri până în a 24-a săptămână de sarcină, așa că nu vă rămâne decât să stabiliți itinerariul.

Aveți răbdare!

Din cauza hormonilor care influențează dispoziția gravidei, ar fi bine ca partenerul să dea dovadă de toleranță și empatie, să îi permită să se exteriorizeze fără reproșuri și să se gândească de două ori înainte de a spune ceva ce ar putea să o jignească.

Adevărul este că, cu cât vă întăriți mai mult legătura înainte de nașterea copilului, cu atât mai puternică va fi relația voastră după venirea lui pe lume.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa