Sex în timpul sarcinii. Ce ar trebui să știe bărbații despre al treilea trimestru

Anca Vlad
sex in timpul sarcinii

Acest text despre sex în timpul sarcinii, publicat de fatherly.com, se adresează bărbaților cu soții/ prietene însărcinate. Primul lucru pe care ar trebui să îl știe ei este că a face dragoste cu o femeie însărcinată este un privilegiu.

Stimate partener, dacă nu crezi că acesta este un privilegiu, gândește-te câți bărbați au astfel de fantezii.

Poate că până în al treilea trimestru de sarcină ați făcut regulat sex (și, poate, nebunii în dormitor), dar atunci când se apropie data nașterii, trebuie să abordați „subiectul” cu mai multă atenție. La urma urmei, burta ei mult mai mare și, mai mult, are tot timpul toane și pare să nu se simtă niciodată confortabil.

Este sigur? Orgasmul ei poate declanșa nașterea mai devreme? Răspunsurile la aceste întrebări sunt da și, respectiv, nu. Așadar, iată câte lucruri pe care trebuie să le știi și care vă vor fi de folos în această perioadă.

Este în regulă să faceți sex în al treilea trimestru de sarcină

Dacă ar fi fost un asterix la acest subtitlu, s-ar fi referit la probleme speciale care ar însoți sarcina partenerei tale. Acestea sunt: avorturi spontane anterioare acestei sarcini; nașteri premature; placenta praevia (o anomalie de implantare a placentei); o membrană ruptă sau un cervix nedezvoltat normal.

Dacă ea nu este în niciuna dinter aceste situații, atunci totul e în regulă. Dacă aveți dubii, ar fi bine să cereți din timp părerea medicului (ideal ar fi s-o faceți chiar din timp, nu să-l sunați noaptea, înainte de „acțiune”).

Sexul în al treilea trimestru este egal cu declanșarea nașterii înainte de termen?

Există un mit conform căruia dacă faci sex în al treilea trimestru grăbești nașterea. Ei bine, există o vestea bună pentru cei care nu suportă ideea de abstinență timp de 13 săptămâni (probabil, majoritatea dintre bărbați): nu numai că nu e adevărat, dar studii recente susțin contrariul. Conform unui astfel de studiu, sexul în ultima perioadă a sarcinii face ca riscul de naștere înainte de 37 de săptămână să fie redus simțitor. Așa că… faceți sex cât mai sunteți tineri!

În legătură cu poziția

Puteți continua s-o faceți ca și până acum sau puteți cădea de comun acord la anumite poziții care se pare că dau rezultate foarte bune în această perioadă a sarcinii.

Nu uita însă un lucru: chiar dacă ea pare gata să pocnească, asta nu înseamnă că trebuie să uiți de preludiu. Acesta este la fel de important, dacă nu chiar mai mult, decât înainte de concepție. O femeie se poate simți vulnerabilă și neatrăgătoare și este datoria ta, ca iubit al ei, să-i demonstrezi contrariul.

Lovești copilul în timpul sexului?

Nu, amice, nu se întâmplă așa ceva, așa că vedeți-vă de treabă! Oricum ar fi, profită de această perioadă, pentru că după sosirea copilului nu vei face altceva decât să ceri sfaturi despre cum să reziști după o noapte nedormită.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa