11 lucruri de care să nu-ți fie rușine când ești însărcinată

Cristina Călin, redactor-șef

  Când ești însărcinată, toată lumea sare să-ți dea sfaturi. Unele se bat cap în cap și nu este greu să simți că nu faci lucrurile cum trebuie. Liniștește-te, mămico! Nu te mai simți vinovată pentru nimic!

  Sentimentul de vinovăție apare înainte să se nască bebelușul. Te întrebi mai mereu dacă ceea ce faci poate afecta viața care crește în pântecele tale. Lasă anxietatea la o parte și bucură-te de cea mai frumoasă perioadă din viața ta. Fii pozitivă!

  Odihna la pat în timpul sarcinii. Cum îi faci față

  Și alte femei însărcinate gâdesc la fel. Iată ce nu ar trebui să te facă să te simți vinovată, potrivit www.parents.com

  Ești spărgătoarea de petreceri

  Din momentul în care rămâi însărcinată, nevoia ta de somn va fi din ce în ce mai mare. Practic, vei fi mai tot timpul obosită. La ora 9 seara, vei vrea să fii în pat cu perna în brațe, iar petrecerile de noapte ți se par un calvar. Nu te rușina și du-te la culcare atunci când simți nevoia. Vor mai trece câțiva ani până când vei dormi așa cum trebuie, așa că profită de fiecare moment și odihnește-te!

  Amnezia în sarcină și în perioada post natală. Simptome, explicații și sfaturi

  Mănânci junk food

  Te strădui să mănânci cât mai curat și să duci o viață sănătoasă pentru a aduce pe lume un copil sănătos. Din când în când, însă, ți se face poftă de câte un aliment interzis și fii sigură că nu este un capăt de lume dacă mănânci puțin. Nu ești o mamă rea dacă te răsfeți cu puțină ciocolată!

  Alimentația gravidei. Ce să mănânci și ce să eviți când ești însărcinată

  Ai scurte ieșiri în decor

  Când urmează să scoți din tine o altă persoană la modul propriu, nu este nimic neobișnuit să-ți mai pierzi și cumpătul din când în când. Vei fi un pic mai arțăgoasă cu cei din jurul tău sau cu cei cu care intri în contact ocazional. Încearcă să nu te simți vinovată. Ești pe cale să produci o mică minune, așa încât ceilalți trebuie să te înțeleagă.

  Ce ai voie să faci și ce este interzis în timpul sarcinii

  Nu faci mișcare fizică

  Sănătatea ta este foarte importantă și este strâns legată de cea a bebelușului tău nenăscut. Dacă medicul care îți urmărește sarcina îți dă undă verde să faci mișcare, dar tu nu ai niciun chef, las-o baltă. Multe gravide se simt mult prea obosite ca să mai facă și exerciții fizice, mai ales dacă merg la serviciu sau mai au și un alt copil acasă.

  Când ești însărcinată, doar tu și bebe contați

  Nu ai burtica perfectă

  Dormitul pe burtă în timpul sarcinii. Care este cea mai bună poziție de somn?

  În social media, apar tot felul de imagini de gravide cu burtici perfecte. Poate tu nu te încadrezi în acest profil pentru că ai luat prea multe kilograme sau pentru că până la finalul sarcinii burtica ta nu a crescut foarte mult. Nu îți mai bate capul! Nu există burta perfectă și fiecare sarcină este diferită!

  Vrei să știi ce sex va avea copilul

  Toate spunem că nu ne interesează sexul copilului și că vrem doar să fie sănătos. În definitiv, asta este ceea ce contează. Totuși, suntem curioși să aflăm ce sex va avea bebelușul și de-abia așteptăm să vină timpul să facem ecografia care să ne dezvăluie misterul. Visăm cu ochii deschiși la modul în care vom decora camera copilului sau despre cum îl vom îmbrăca. Nimeni nu te poate judeca pentru acest lucru, pentru că fiecare viitoare mămică a făcut la fel.

  Dilemele unei femei gravide. Lucruri interzise în sarcină

  Urăști să fii însărcinată

  Iubirea necondiționată față de copilul tău nu presupune că trebuie să iubești și fiecare etapă a sarcinii. De fapt, multe femei urăsc să fie însărcinate. E vina grețurilor, a modului în care se transformă corpul, a greutății suplimentare. Oricare ar fi motivul, ai voie să nu îți placă să fii însărcinată. La un moment dat, fiecare femeie însărcinată ar vrea să aibă un buton pe care să apese și să ajungă direct în ziua în care se întâlnește cu bebelușul.

  Ce învață bebelușii în uterul mamei

  Nu ai un plan cu privire la naștere

  Unele femei însărcinate au plănuit fiecare detaliu al nașterii, iar altele iubesc imprevizibilul. Dacă ești în cea de-a doua categorie, nu înseamnă că ești leneșă sau că nu îți pasă. Este sarcina ta și bebelușul tău și nimeni nu-ți poate spune cum să faci.

  Ești iritată de sfaturile necerute

  Nicio viitoare mamă nu ar trebui să se simtă vinovată pentru că nu vrea să asculte pe oricine îi spune ce să facă. Te vei lovi de indicații de la rude, colegi de serviciu, vecini, străini. Unele dintre ele îți pot fi folositoare, pe altele poți să le ignori. Nu te simți vinovată!

  Cele mai ciudate pofte din timpul sarcinii

  Nu ai renunțat la cafea

  Multe femei cred că trebuie să renunțe la cafeină când rămân însărcinate și celor mai multe le este greu să facă acest lucru. Nu este ușor să te trezești fără cafea. Și nici nu trebuie. Medicii spun că o ceașcă de cafea dimineața nu face rău. Întreabă-ți ginecologul ca să fii sigură, dar nu te comporta ca și când ești o mamă rea pentru că nu renunți la acest obicei.

  Îți vrei corpul înapoi

  Vrei corpul înapoi nu doar ca formă, ci și te vrei pe tine pentru tine. Vrei libertatea de a dormi pe burtă, vrei să te poți încălța, vrei să-ți iei haina pe tine fără să arați ca și când ți-ai pus cortul în spate. După ce atâția ani ai putut face toate astea fără probleme, este normal să îți vrei corpul înapoi. Nu este nicio rușine să numeri zilele până când te vei putea încălța din nou singură cu șosetele!

  Cum să nu te îngraşi în sarcină prea mult

  Dacă ți s-a părut util acest articol despre interdicțiile în sarcină, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

   

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa