Cum ajută reflexoterapia în depresia postnatală și ce beneficii aduce organismului

Magda Popescu

Oboseală, nopți albe, griji, multe necunoscute. Proaspete mămici, știți cu siguranță despre ce vorbesc. Așa începe viața frumoasă de părinte. Toți acești factori, sunt, însă, declanșatori ai depresiei postnatale, afecțiune foarte des întâlnită la tinerele mame și care își găsește de multe ori vindecarea în reflexoterapie. Despre cum putem ajuta organismul în această perioadă sensibilă din viața unei femei am aflat de la Andra Gavrilă, reflexoterapeut.

Reflexoterapia în perioada postnatală este o reală sursă de echilibru. Toate emoțiile care se declanșează după naștere plus factorii enumerați mai sus duc la dezechilibre mari în organism. Și aici intervine terapia prin masajul punctelor reflexogene, când întregul organismul se activează și luptă pentru a se reechilibra.

Cum poți trata durerile apăsând câteva puncte din palmă

”După ce nasc, femeile intră într-o zonă de necunoscut. Oricât ar vrea să acumuleze informații noi și să fie total pregătite pentru asta, e imposibil să nu apară o situație care să le surprindă. Stresul, oboseala și hormoni își spun cuvântul. Și depresia este aproape. Aici intervine reflexoterapia. Pe lângă rolul de reechilibrare, terapia ajută mult la nivel psihic, prin atenția acordată de către terapeut, prin bucuria de a face ceva pentru sine. Faptul ca i-ai permis cuiva să aibă grijă de tine înseamnă că ți-ai acordat timpul necesar pentru a te ocupa de tine însăți. Asta poate avea un aspect pozitiv asupra sistemului imunitar”, a explicat terapeutul.

Fiecărui organ îi corespunde un punct în talpa piciorului

Există o hartă a punctelor reflexogene în talpă. Fiecărui organ îi corespunde un punct, o zonă din talpă. ”Pentru a stimula organul, se masează zona respectivă, astfel îl faci să lucreze singur, să se refacă, îl bagi în seamă, se eliberează și apare vindecarea prin conștientizare.
Proaspetele mame pot dormi mai bine, se pot hrăni mai sănătos, poftele fiind semnale pe care corpul le trimite când există un deficit”, a mai explicat Andra Gavrilă.

Depresia postnatală chiar există? Tu ai trecut prin experiența asta?

Cum ajută, mai exact,reflexoterapia în depresia postnatală și în toată perioada sensibilă după naștere?

– Reechilibrează sistemul nervos, printr-o o stare de liniște care diminuează grijile și problemele și ajută la gestionarea lor;
– Echilibrează reacția noastră la stimulii exteriori: reglează producerea de endorfine, serotonină, testosteron;
– Integrată într-un stil de viață sănătos te ajută să slăbești;
– Înlătură oboseala prin relaxare și comunicare;
– Stimulează circulația. În perioada postnatală, drenajul limfatic este foarte important pentru eliminarea toxinelor;
– Ajută uterul să-și revină repede la forma inițială;”

Terapia prin masajul punctelor reflexogene se poate începe încă din sarcină. ”Picioarele umflate sunt un simptom des întâlnit la femeile însărcinate, iar reflexoterapia ajută, prin drenajul limfatic. Atenție, este contraindicată masarea zonei care corespunde aparatului reproducător. Se pot produce contracții uterine nedorite. Doar dacă există un termen depășit al sarcinii și se dorește provocarea acesteia, reflexoterapia poate ajuta în acest sens”.

Rezultatele apar după 2-3 ședințe, însă se recomandă cel puțin 10 întâlniri cu terapeutul pentru efecte de lungă durată.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Te-ar mai putea interesa și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa