Ce să nu faci când ești gravidă! Cele mai întâlnite 3 greșeli pe care le fac femeile însărcinate

Magda Popescu

Experiența unei sarcini atrage de multe ori după sine o multitudine de sfaturi și informații care se pot dovedi copleșitoare chiar și pentru cele mai pregătite viitoare mămici. O mulțime de întrebări, cu multiple răspunsuri, care inevitabil duc la greșeli pe care le fac femeile însărcinate. Mai jos, pe larg despre 3 dintre cele mai întâlnite astfel de greșeli și sfaturi despre cum să le eviți!

  1. Nu face dușuri fierbinți!

Chiar dacă-s relaxante și te ”trimit” repede la somn (cunoscut fiind faptul că insomniile sunt prezente în timpul sarcinii), dușurile sau băile fierbinți nu sunt indicate femeilor gravide. Apa din timpul dușurilor și băilor ar trebui să aibă o temperatură de 36-38 de grade Celsius. Apa prea fierbinte poate constitui un pericol pentru făt, care va fi privat de oxigen și expus astfel riscului de apariție a malformațiilor congenitale, potrivit www.babycentre.co.uk

2. Evită ceaiurile din plante

Știm toate cât de relaxantă și binevenită este o cană cu ceai aromat, călduț sau răcoritor, în funcție de anotimp. Doar că în timpul sarcinii, infuziile din plante ar trebui ocolite. În afară de ceaiurile de mușetel sau de tei, orice altă infuzie cu plante se poate dovedi periculoasă pentru sarcină.

Remediile naturiste pe bază de ceaiuri, chiar și în plină răceală, ar trebui folosite doar la indicația medicului. Întreabă-l pentru a te asigura că este inofensiv pentru sarcina ta!

Coada șoricelului, rostopasca, obligeana, cimbrul, anasonul, feniculul, lemnul dulce, frunzele de zmeură, salvia sunt doar câteva dintre plantele interzise în timpul sarcinii.

Mărirea porției de mâncare este una dintre cele mai frecvente greșeli pe care le fac femeile însărcinate

3. Nu mânca porție dublă!

”Mănâncă mai mult! acum sunteți 2”, este cel mai întâlnit sfat primit gravide. Totodată, una dintre cele mai mari greșeli pe care le fac femeile însărcinate. Sfatul vine în contextul în care dacă nu câștigă suficient în greutate, fătul nu se va dezvolta sănătos. Nimic mai greșit!, potrivit www.babycenter.com.

Nutriționiștii atrag atenția asupra unui aspect important al alimentației prenatale: calitatea este mai importantă decât cantitatea! În perioada sarcinii, consumul caloric trebuie mărit doar începând cu cel de-al doilea trimestru de sarcină cu aproximativ 300 de calorii, astfel că o femeie cu greutatea normală trebuie să câștige în plus aproximativ 0.500 kg pe săptămână.

La fel de important este ca viitoarele mame să aibă grijă să atingă o greutate normală încă dinainte de a rămâne însărcinate.

Îți recomandăm și pachetul ”La început de drum”, cele mai importante cărți pe care orice mămică ar trebui să le citească. Detalii AICI.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa