Garderoba gravidei. Merită să investești în haine de gravidă?

Ramona Dinescu
garderoba gravidei

Garderoba gravidei trebuie să fie la fel de îngrijită ca garderoba oricărei femei, însă cât de mult ne permitem să investim în haine pe care probabil nu le vom mai purta?

Am avut norocul să port una dintre sarcini (în vârstă înaintată) pe timp de vară, iar pe cealaltă, în mijlocul iernii. Abia la a doua sarcină am realizat cât de norocoasă am fost prima dată, căci era suficient să arunc o rochie pe mine și o pereche de șlapi și puteam să ies din casă.

Burta mare în mijlocul iernii nu mai e chiar atât de ușor de purtat. De curând am urmărit o prietenă care urmează să nască la începutul verii și, prin urmare, am decis că nici primăvara nu este chiar atât de simplu. Așa m-am hotărât să vă împărtășesc și vouă din experiența mea de fashionistă cu burtică.

Garderoba gravidei vara

Așa cum spuneam, cred că vara e cel mai ușor din punct de vedere al hainelor ce formează garderoba gravidei. Fiecare dintre noi avem în dulap rochii mai largi și lejere, tricouri care se mulează pe burtă, indiferent de dimensiunea ei. Marea problemă este că, fiind foarte cald, hainele trebuie să fie extrem de comode și lejere. În plus, dacă lucrezi la o multinațională sau într-un loc în care ținutele office sunt obligatorii, s-ar putea să ai ceva mai mult de gândit la cum să te îmbraci. Probabil șefii tău vor fi mai indulgenți și nu vor mai ține la fel de mult la etichetă, având în vedere că ești probabil pe ultima sută de metri cu sarcina. Dacă nu vrei să investești în haine de gravidă, probabil ca vei reuși să-ți „ajustezi” garderoba la noile dimensiuni. Mai rămân pantofii. Așa cum nu vei avea voie, dar nici nu vei putea purta pantofi cu toc în ultimele luni de sarcină, va trebui să găsești alte soluții. Apelează cu încredere sa sandale sau balerini comozi, iar dacă la tine la job nu se pune mare preț pe etichetă, o pereche de șlapi te vor salva de toate problemele. După o sarcină purtată vara, eu cred că nu e nevoie să investești în haine pe care apoi nu prea le vei mai putea purta, decât dacă ești pasionată de shopping și de modă sau dacă dimensiunile tale actuale sunt mult peste cele de dinainte de sarcină.

Garderoba gravidei iarna

Aici chiar este o problemă. Dacă ești gravidă în ultimul trimestru în lunile aspre de iarnă, gândește-te că vei avea nevoie de o geacă sau un palton care să te acopere. Eu pentru că îmi era foarte cald tot timpul, am ales să nu-mi cumpăr. Când aveam câte o întâlnire pentru care trebuia să mă îmbrac office, purtam vechiul palton, dar descheiat la nasturi, căci nu mă cuprindea. În rest, aveam o canadiană de schi care se mula perfect pe burtă și în care mă simțeam foarte bine. În picioare am purtat toată iarna aceeași pereche de cizme îmblănite, acel model australian, care se încălțau foarte ușor, îmi țineau de cald și nu alunecau. pentru iarnă, a trebuit să fac oarecare investiții în haine de gravidă, dar doar strictul necesar, precum o pereche de jeans de gravidă, două fuste și două pulovere lungi și largi, pe care le-am mai putut purta și apoi. În rest purtam tricouri pe sub cămăși lăsate descheiate la nasturi sau puloverașe în nasturi pe care, la fel, nu le încheiam.

Garderoba de primăvară/toamnă

Aici este o combinație între vară și iarnă.  Ai categoric nevoie de câte o jachetă, de pantofi sau cizme, dar și de pantaloni, fuste rochii. Se pot combina cele din dulapul tău cu câte un accesoriu cumpărat special pentru sarcină, totul este să ai imaginație și să încerci toate variantele pentru a nu cheltui foarte mulți bani pe haine.

Însă nu poți lăsa această perioadă să treacă fără să rămâi cu o amintire și, chiar dacă vei reuși să îmbini hainele de dinainte de sarcină, sfatul este să-ți cumperi măcar o rochie de gravidă, căci apoi, de câte ori o vei vedea în dulap, vei avea amintiri plăcute.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa