5 frici de viitoare mămici. Cele mai întâlnite dileme și frământări ale femeilor însărcinate

Magda Popescu
frici de mămici

În timpul sarcinii, femeile experimentează diverse frici pe care, de cele multe ori, nu știu cum să le exprime și să le gestioneze. Teama de necunoscut este una dintre ele.

Specialiști în parenting și psihologie, citați de mibebeyyo.com, spun că aceste temeri și dileme odată conștientizate, pot fi verbalizate și chiar eliminate. Iată care sunt cele mai întâlnite frământări ale femeilor însărcinate!

  1. Frica de necunoscut: este o emoție tipică a omenirii, care este absentă doar la copii. Singura modalitate de a o reduce este informația. Viitoarele mame trebuie să afle de la specialiști ce înseamnă pentru organism sarcina și nașterea și cum se pot adapta mai ușor după sosirea bebelușului.
  2. Teama de naștere, sau mai bine spuns teama de a avea un comportament nepotrivit în timpul nașterii, poate duce la frământări și temeri pe o perioadă lungă. Cursurile prenatale pot fi de mare ajutor pentru a contracara aceaste gânduri.
  3. Frica de risc se manifestă în două moduri diferite: teama de ceea ce li s-ar putea întâmpla în timpul nașterii, teamă de multe ori determinată de știri sau zvonuri citite sau auzite în presă și teama de ceea ce s-ar putea întâmpla cu copilul, apărută din instinctul matern, deja instalat. Pentru a elimina aceste frământări, este important ca moașa sau medicul care urmărește sarcina să fie alături de viitoarele mame și să le amintească frecvent că riscurile asociate cu nașterea unui copil au fost practic eliminate – una dintre cele mai mari realizări ale medicinei în țările civilizate.
  4. Frica de durere: este o teamă ce va deveni, încet, încet istorie; în ultimul timp se apelează la cele mai bune tehnici pentru a atenua și chiar elimina durerea fizică implicată în procesul de naștere.
  5. Încordarea creată de contextul familial: aceasta se bazează pe experiențele negative pe care le-au avut la naștere femeile din familie sau cei mai apropiați prieteni, și care le dau viitoarelor mame senzația că vor trece prin aceeași situație.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa