Poți rămâne gravidă fiind gravidă! Cazuri care s-au întâmplat și cum s-au finalizat

Ramona Dinescu
Poți rămâne gravidă fiind gravidă? Cazurile sunt rare dar sunt posibile!

Poți rămâne gravidă fiind gravidă, iar acest lucru chiar s-a întâmplat. Fenomenul se numește superfetație și descrie capacitatea unei femei de a rămâne însărcinată cu un nou embrion chiar dacă este deja însărcinată.

Fenomenul de superfetație este atât de rar încât există doar 10 astfel de cazuri documentate care s-au întâmplat la oameni.

Cu alte cuvinte, o femeie este însărcinată cu doi feți, dar aceștia nu sunt gemeni, unul fiind mai mare, de obicei cu câteva săptămâni, detaliază Dr. Ruxandra Dumitrescu, medic primar obstetrică-ginecoplogie.

Nu-ți face griji, nu te-a mințit profesorul de biologie din liceu. În mod normal, atunci când o femeie rămâne însărcinată, transformările hormonale care se petrec în corpul ei opresc ovulația (eliberarea unui nou ovul), motiv pentru care fiecare dintre noi nu mai avem menstruație pe perioada sarcinii.

În cazul superfetației, din motive nu foarte bine înțelese, o femeie mai ovulează încă o data după ce a conceput un copil. Iar dacă face sex în acea fereastră de timp fertilă, poate concepe din nou.

Poți rămâne gravidă fiind gravidă. Cazul lui Jessica Allen

Jessica Allen a decis să devină mama surogat pentru o familie și a rămas însărcinată după o fertilizare in vitro. La o ecografie de rutină, câteva săptămâni mai târziu, medicii i-au spus că poartă gemeni în uter.

Ambele familii au trecut prin această sarcină cu gândul că Jessica este însărcinată cu gemeni. La scurt timp după ce s-au născut copiii, ambele familii au început să observe că cei doi copii erau destul de diferiți unul de celălalt. S-au făcut teste ADN, iar rezultatele i-au șocat pe toți. ADN-ul unui dintre părinți se potrivea cu cel al părinților legali, iar ADN-ul celuilalt se potrivea cu cel al mamei surogat.

După un proces îndelungat și costisitor, Jessica Allen și soțul ei au obținut custodia legală pentru fiul lor.

Într-un interviu acordat ziarului New York Post, Jessica a declarat: „Nu regret că am devenit mama surogat, pentru că astfel mi-aș regrata fiul. Sper doar că alte femei care se gândesc să devină mame surogat, să învețe din experiența mea. Un mare bine pe care vrei să-l faci se poate transforma într-un coșmar”.

O femeie din Arkansas a rămas și ea gravidă fiind gravidă

O femeie însărcinată din Arkansas i-a surprins de două ori pe medici când a mers la un control de rutină.

Medicii i-au anunțat pe părinți, Todd și Julia Grovengurg că fiica lor, Jillian, crește frumos, dar, când s-au uitat mai cu atenție, au mai descoperit un făt mai mic. Fratele lui Jillian creștea în spatele ei.

Se pare că soții Grovenburg l-au conceput pe micul Hudson la vreo două săptămâni și jumătate după Jillian.

Nefiind frați gemeni, cei doi copii au avut date de naștere diferite, lucru extrem de rar în lumea medicală. Detalii despre acest caz găsiți mai jos:

Îți recomandăm și următoarele articole: 

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa