Ceaiul de mentă în sarcină. Ce beneficii are, când poate fi periculos

Ramona Dinescu
gravida ceai cafea cana

  Ceaiul de mentă în sarcină, ca multe alte ceaiuri de plante, este menit să înlocuiască băuturile pe bază de cafeină, pentru că acestea din urmă conțin cafeină pot crește riscul unei greutăți mici a fătului la naștere.

  Menta este o plantă excelentă ce nu conține cafeină și are un gust foarte plăcut, mentolat. Menta este răcoritoare și ajută mușchii stomacului să se relaxeze, lucru esențial pentru femeile gravide care adesea se plâng de indigestie și sindromul colonului iritabil.

  Ceaiul de mentă este foarte eficient în tratarea unor astfel de probleme la stomac, în sarcină.

  Ceaiul de mentă în sarcină. Beneficii.

  Specialiștii citați de momjunction.com susțin că ceaiul de mentă are o mulțime de beneficii pentru sănătate. Datorită conținutului său puternic mentolat, ceaiul de mentă ajută la îmbunătățirea digestiei și a iritației nedorite a stomacului. Aroma ceaiului de mentă ajută corpul și mintea să se relaxeze și să înlăture stresul.

  Iată câteva dintre beneficiile ceaiului de mentă în sarcină:

  1. Îmbunătățește sănătatea digestivă: ceaiul de mentă ajută la tratarea afecțiunilor gastrointestinale.
  2. Vindecă greața și starea de vomă. Ceaiul de mentă acționează ca un anti spasmodic și reduce tendința de vomă și greață în timpul sarcinii.
  3. Tratează problemele respiratorii. Efectul de liniștire al ceaiului de mentă ajută și la relaxarea mușchilor pieptului și gâtului. Ceaiul de mentă în sarcină ajută la eliminarea durerii excesive din piept și ameliorează simptomele de gripă și răceală.
  4. Întărește sistemul imunitar. Ceaiul de mentă are un efect antibacterian asupra organismului. Ajută femeia gravidă să stea departe de infecțiile virale inclusiv răceli sau gripă.
  5. Reduce nivelul stresului. Foarte multe femei însărcinate suferă de stres și anxietate. Ceaiul de mentă în sarcină este un sedativ natural ce ajută la eliberarea stresului mintal excesiv.

  Ce efecte adverse poate avea ceaiul de mentă în sarcină?

  Ceaiul de mentă este relaxant, sedativ natural și combatant al neplăcerilor stomacului. Dar, cu toate acestea, poate avea și efecte adverse:

  1. Precauții pentru gravide: ceaiul de mentă într-o fază sensibilă a sarcinii poate cauza o relaxare uterină, ceea ce ar putea duce la creșterea riscului de avort spontan. Însă, nu există nici o dovadă științifică în acest sens.
  2. Poate avea interacțiune adversă cu alte medicamente, așa că înainte de a combina medicamente si ceai de mentă, cere sfatul medicului tău.
  3. Poate induce alergii. Dacă ești alergică la mentol, atunci trebuie să eviți ceaiul de mentă.
  4. Atenție la exces! Orice exces este rău, indiferent că vorbim de alimente sau băuturi

  Este sigur să consum ceai de mentă în sarcină?

  Răspunsul ar fi „da și nu”. Poți consuma ceai de mentă în sarcină, însă consultă-te cu medicul înainte. Evită excesul de ceai de mentă în sarcină și pentru asta numără frunzele pe care le pui în apă fiartă. Ideal, la o cană mare de ceai ar trebui să pui maxim 1 gram de mentă sau o linguriță de frunze de mentă.

  Nu ar trebui să bei mai mult de două căni de ceai pe zi.

   

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa