Ce se întâmplă în primul trimestru de sarcină și cum te poți îngriji de sănătatea ta și a copilului (P)

Theodora Fintescu, redactor

  Dorința ta cea mare s-a realizat: ai rămas însărcinată și te pregătești acum pentru marea călătorie de nouă luni, la finalul căreia îți vei întâlni copilul. Primul trimestru de sarcină este cel care îți va aduce cele mai mari provocări: hormonii își vor face de cap, vei avea probabil grețuri, te vei simți lipsită de energie și vei avea tot felul de temeri legate de sănătatea celui mic. Acesta este momentul în care, de fapt, prioritățile tale de viață se schimbă radical: de acum, sănătatea și binele copilului vor fi cele mai importante.

  Primul trimestru se încheie odată cu săptămâna 12 de sarcină, iar atunci poți răsufla ușurată. Riscul de avort spontan se reduce semnificativ, grețurile pot să dispară și vei începe să te simți mai energică.

  Ce se întâmplă cu copilul în primul trimestru de sarcină?

  În săptămâna 5, micuțul din burta ta arată mai degrabă ca un mormoloc. Încep să se formeze inima și sistemul circulator, precum și tubul neural, din care se vor dezvolta ulterior creierul și măduva spinării. Acesta este un moment crucial pentru cel mic, pentru că acum poate apărea spina bifida, o malformație congenitală a coloanei vertebrale. Vestea bună este că poți evita această situație utilizand Femibion 1, care conține nutrienti necesari pentru tine si bebelusul tau, dintre care cei mai importanti sunt Metafolin® (un folat direct utilizabil de catre organismul tau), si acid folic. Ei au un rol special in sarcina fiind esentiali si pentru cresterea tesutului matern si formarea sângelui, așa că administrarea de Femibion 1 este foarte importantă.

  Ce se întâmplă cu mama în primul trimestru de sarcină?

  În primul trimestru de sarcină vei cunoaște ce înseamnă cu adevărat epuizarea. Probabil vei adormi în autobuz cu capul în palme, la birou, cu fruntea pe tastatură și acasă în fața serialului preferat. Este perioada în care organismul muncește din greu la dezvoltareaplacentei, cu ajutorul careia bebelusul primeste toti nutrientii necesari pentru a se dezvolta Tot Femibion 1 te va ajuta să faci față oboselii, va contribui la menținerea sănătății psihice, la funcționarea normală a sistemului imunitar și la reducerea oboselii și a extenuării. În perioada sarcinii, imunitatea este redusă, iar bolile pot face ravagii în organismele slăbite. Mai mult decât atât, pentru protejarea copilului, administrarea de medicamente este limitată, așa că prevenirea îmbolnăvirilor este esențială. Pe lângă Metafolin si acid folic, Femibion 1 conține și vitaminele B, C, E și iod, intr-o combinație optimă care te ajuta sa faci fata acestei perioade. Aceste suplimente alimentare nu îngrașă, ci doar ajută organismul să fie mai puternic.

  La finalul primului trimestru de sarcină, adică în săptămâna 12, majoritatea organelor interne vor fi deja formate, măduva spinării va începe să producă globulele albe din sânge, iar micuțul va fi aproximativ de dimensiunea unei prune.

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa