Este recomandată albirea dinţilor în timpul sarcinii?

Ramona Dinescu
albirea-dintilor-totul-despre-mame

  Albirea dinților în timpul sarcinii este una dintre procedurile despre care nu s-a demonstrat că ar face vreun rău fătului, însă este recomandat să o amâni până după naștere.

  În timpul primei mele sarcini aș fi făcut orice ca să arăt mai bine. Aveam suficient timp liber, mâncam mult, mă îngrășasem pe măsură și cu toate acestea, neplăcându-mi cum arătam, eram deschisă să încerc orice gândindu-mă că mă va face să arăt ca o prințesă și să mă simt mai bine. Recunosc că mi-a trecut prin cap să merg să-mi albesc și dinții!

  Numai că am făcut o scurtă cercetare, am vorbit cu medicul meu ginecolog și am ajuns la concluzia că mai bine amân albirea dinților pentru după naștere.

  Citește și: Este vopseaua de păr nocivă pentru gravide?

  Nu s-a dovedit că albirea dinților este periculoasă pentru făt

  Până în momentul de față nu s-a descoperit vreo dovadă clară a faptului că aceasta ar fi dăunătoare pentru gravidă sau pentru făt, însă, din motive evidente legate de siguranța studiilor și testelor făcute pe femei gravide nu s-a stabilit nici contrariul.

  Care este principala îngrijorare legate de albirea dinților în sarcină?

  Principala îngrijorare este legată în special de substanțele conținute de către aceste kit-uri de albire a dinților, acele substanțe menite să-i albească și să le dea strălucire. Este vorba în principal de peroxidul de hidrogen sau peroxidul de carbamidă despre care se pare că s-a descoperit că folosite în exces pot ataca organismul la nivel tisular. Aceste kit-uri de albire a dinților nu conțin aceste substanțe în exces, dar, așa cum se spune în popor, paza bună trece primejdia rea.

  De aceea, albirea dinților este o procedură pe care și medicii dentiști, nu numai ginecologi recomandă a fi amânată până după naștere.

  Eu am făcut-o la șase luni după naștere și nu mi s-a părut un chin să aștept atât de mult, ba dimpotrivă, noua mea siluetă se asorta perfect cu noul meu zâmbet strălucitor!

  Citește și:
  Cum să te laşi de fumat în sarcină
  În ce poziţie doarme o gravidă?
  Ce trebuie să ştim despre epilarea în sarcină?

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa