Ce soluţii există pentru păr vopsit natural?

Raluca Dumitrică
lamaie-totul-despre-mame

5 metode simple și sănătoase pentru păr vopsit natural

Când ne gândim la schimbarea culorii părului sau la acoperirea firelor albe, primul lucru pe care îl luăm în calcul este vopseaua clasică, cu sau fără amoniac în compoziţie. Dar când suntem însărcinate şi nu vrem să apelăm la vopsea de păr cu posibile ingrediente controversate, vom căuta alternative sănătoase, printre care se numără plante și fructe.

Iată cele mai cunoscute 5 metode naturale de vopsire a părului în sarcină, potrivite pentru toate nuanţele de păr!

1. Henna

Henna este una dintre cele mai populare metode de colorare a părului din lume. Ea a fost folosită încă din Egiptul antic de femeile care îşi doreau să-i ofere părului culoare şi luciu de invidiat. Amestecată cu apă sau ceai, pulberea se transformă într-o pastă ce se aplică pe păr şi care se lasă acolo între 6 şi 10 ore, în funcţie de cât de intensă vrei să fie culoarea (nuanțele pe care le vei obține vor fi în zona castaniu-roșcat). De reţinut că henna este atât de puternică, încât se va estompa extrem de greu de pe păr, aşa că nu uită acest amănunt înainte de alegerea ei.

2. Cafea şi ceai negru

O cană mare sau chiar două de cafea ori ceai negru, proaspăt făcute, sunt un excelent colorant închis pentru păr. Totul este să aplici lichidul pe părul proaspăt spălat, să-l laşi să acţioneze 5-7 minute, după care să-l clăteşti. Repetând această operaţiune la fiecare spălare a părului vei reuşi să închizi nuanţa firelor gradual, dar să şi ai un păr mult mai lucios şi cu un aspect sănătos.

3. Nuci

Cojile de nucă au în compoziţia lor mult iod, substanţă cunoscută pentru proprietăţile sale antiseptice şi antibacteriene, dar şi pentru puterea de colorare. Ca să beneficiezi şi tu de pigmentul nucilor, trebuie să pui cojile la macerat timp de câteva zile, având grijă ca apa să fie fierbinte în momentul în care o torni peste ele, dar să le şi acopere, fără a fi în exces. Cu acest lichid obţinut în urma maceratului îţi clăteşti părul spălat şi curăţat de şampon, lăsând soluţia să se usuce pe păr în mod natural. Dacă reuşeşti să-ţi rupi chiar 10 minute în plus pentru acest tratament, încearcă să îţi cufunzi părul într-un lighean în care ai pus numai macerat de nuci, iar efectul colorant va fi mult mai puternic

4. Lămâie

Un păr blond şi chiar un păr şaten deschis își pot deschide şi mai mult nuanţa cu ajutorul sucului de lămâie. Aplică sucul de la câteva lămâi pe toată lungimea părului spălat şi clătit, lasă-l să acţioneze între 30 de minute şi o oră, după care limpezeşte-l cu apă din abundenţă. Avantajul acestui decolorant al naturii este că face cu destul de multă blândeţe trecerea de la o nuanţă la alta şi lasă impresia că eşti de când lumea şi pământul o blonduţă veritabilă.

5. Morcovi şi sfeclă

Potrivite pentru cele care vor să îşi transfere pe păr portocaliul şi roşul din aceste două legume, morcovul şi sfecla nişte coloranţi excelenţi pentru podoaba capilară. Tot ce trebuie să faci este să te foloseşti de cantităţi egale de suc morcov şi sfeclă şi să le întinzi pe păr. Lasă sucul timp de o oră să-şi facă treaba de meşter într-ale colorării şi, ca să-i maximizezi efectul, stai afară, într-o zi cu soare mult, ca să se fixeze şi mai bine culoarea. Clăteşte părul la terminarea intervalului şi repetă procedura de câte ori doreşti, pentru a accentua şi mai mult nuanţa aprinsă din păr.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa