Cum își dau seama animalele de companie că ești însărcinată

Iulia Mirică
animal de companie-sarcina

Animalul tău de companie simte că ceva s-a schimbat chiar înainte ca tu să observi cele două liniuțe pe testul de sarcină. Nu te impacienta dacă îl vezi agitat: știe că treci printr-o perioadă sensibilă și ar vrea să te protejeze.

Animalele de companie reacționează la sarcină chiar înainte ca tu să începi să iei proporții. Să te dea de gol hormonii care îți inundă corpul? Sau poate schimbările în rutina de zi cu zi? Încă nedemonstrat științific, acest lucru se află situat în sfera rațiunii, după cum a declarat pentru Animal Planet Jannie K. Willis, care studiază comportamentul animalelor.

Nu numai că este probabil ca nasul canin perspicace să repereze noul miros datorită creșterii nivelului hormonilor, dar s-ar putea să vezi și că animalul își schimbă comportamentul față de tine. Este un lucru obișnuit ca prietenii canini să intre în alertă și să-și protejeze stăpâna mai mult decât de obicei, de la începutul noii sarcini. Unii câini mârâie, latră sau blochează ușile cu ajutorul corpului lor, pentru a împiedica alți membri ai familiei (chiar și tatăl copilului) să vină în aceeași cameră cu viitoarea mămică.

Iată câteva modificări pe care le pot observa câinii încă de la început:

Limbajul corpului – nu ai doar un aspect diferit pe măsură ce sarcina progresează, ci te și miști diferit.

Comportamentul – câinii învață cum să citească starea de spirit a stăpânului lor și se pot prinde de dispozițiile diferite din timpul sarcinii.

Chimia corpului – odată ce crește nivelul hormonilor, se schimbă și mirosul corpului tău, iar câinii pot simți această mică schimbare a mirosului, datorită nasului lor fin.

În timp ce niciun viitor părinte nu reacționează la fel cu un altul la veștile care urmează să îi schimbe viața, nici animalele nu au același comportament. Având în vedere că prietenii canini își dau seama de aceste diferențe minore privind starea ta de spirit, postura, mirosul și rutina zilnică, ei pot să-și schimbe comportamentul dacă se simt neglijați.

Pentru a-ți ajuta câinele să înțeleagă că încă îl iubești, fii atentă la mesajele pe care le transmiți prin limbajul corpului. Femeile gravide țin adesea mâinile peste burta lor, în mod inconștient, iar câinii citesc această postură a brațelor închise ca indisponibilitate.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa