„Deși nașterea naturală mi s-a părut cruntă, 10 copii dacă aș mai face, aș alege la fel!”

TOTUL DESPRE MAME

Cum este să naști natural. Pentru mamele care stau în dubiu dacă să aleagă nașterea naturală sau cezariana, vă invităm să citiți povestea de nașterea a unei mămici care deși s-a temut de nașterea naturală a reușit să își depășească temerile.

„Aș vrea să vă povestesc cum a decurs nașterea iubirii mele, Vlad. Am născut pe 02.09.2018, la ora 14:30, la un spital de stat din București.

La 05:30 dimineața, au început contracțiile și pe la 10:30 deja mă internasem în spital. Deși nu am născut cu doctorul care mi-a supravegheat sarcina (el fiind în concediu de odihnă), am născut cu doctorița care era de gardă. Când am ajuns la spital s-a verificat dilatația colului și dacă bebe are cordonul ombilical în jurul gâtului, dilatația fiind 0 și cordonul la locul lui.

Plecând de la începutul sarcinii cu gândul de a naște natural, imediat ce am cunoscut doctorița de gardă, am fost întrebată și i-am spus dorința mea (cu teama în suflet, recunosc, că poate nu este adepta nașterilor naturale, tocmai pentru că durează, iar la cezariană e totul mai rapid).

Cum este să naști natural. Naștere naturală încurajată de moașă și medicul de gardă

După ce am trecut prin contracții destul de puternice timp de aproximativ 2-3 ore, timp în care dilatația nu era completă, am cerut spre rușinea mea să mi se facă cezariană. Doctorița a fost informată, însa în timp ce sala era pregătită, cu ajutorul moașei am reusit să ajung la dilatația optimă. Am apreciat din suflet încurajările și susținerea acesteia și a doctoriței de a naște natural, dilatația fiind maximă în momentul în care am fost dusă în sala de nașteri.

Cum este sa nasti natural. Vlad, la scurt timp după ce a venit pe lume

După aproximativ jumătate de ora, a apărut puiul meu, care și-a făcut simțită prezența printr-un țipăt de bărbățel în devenire.

Am plâns, l-am alintat, l-am sărutat pe ambii obrăjori și l-am îmbrățișat cu toată dragostea pe care i-o port, de la primul test pozitiv. Ulterior, doctorița care m-a asistat la naștere m-a vizitat de câteva ori în salon, iar bebe mi-a fost adus la câteva ore după naștere.

Ca experiență pot să spun că am fost mulțumită în mare parte, de doctoriță și moașa, de curățenia din spital care a fost ok, mâncarea bunicică, însa ce mi-a lăsat un gust amar a fost atitudinea infirmierelor.

Vă recomandăm câteva cărți care vă vor fi de mare ajutor dacă tocmai ați născut sau urmează să nașteți. Pachetul La început de drum poate fi comandat AICI.

Cum este să naști natural. Am plecat acasă epuizată, dar cu mândria mea, Vlad!

Le-am cerut schimbarea lenjeriei din motive întemeiate și mi-au răspuns pe un ton deloc profesional ca nu se știe dacă va avea cine să mă ajute, pentru că nu sunt angajați suficienți. Am răspuns ok și din momentul acela mi-am impus să mă gândesc numai la bebe și la faptul ca în curând vom merge acasă, mulțumindu-i lui Dumnezeu că amândoi suntem bine, ceea ce era cel mai important.

Am stat 4 nopți internați, iar ziua în care am plecat spre casa a fost cea mai fericita, deși eram epuizata fizic și psihic, mergeam acasă cu mândria mea, Vlad.

10 copii dacă aș mai face (nu e cazul😋), tot naștere naturală aș alege!!!

Au urmat după o săptămâna controale și vaccinurile care se fac după naștere în spital, iar doctorița neonatolog care se afla în spital a avut aceeași atitudine de OM și doctor cum ar trebui s-o regăsim la toți medicii: perfectă și profesionistă. Spun asta, deoarece am rămas plăcut surprinsă să văd că zilnic venea în salon de cel puțin 2-3 ori pentru a ne explica nouă, proaspetelor mămici, tot ceea ce ține de alăptare și îngrijirea unui nou născut.

Astăzi, puiul meu are 1 an și 2 săptămâni, este iubit de toți cei din familie și nu numai și ne face zilele frumoase permanent.

PS: Deși nașterea pe cale naturală mi s-a părut cruntă, de neimaginat, 10 copii dacă aș mai face (nu e cazul😋), tot naștere naturală aș alege!!!

Vlad si mama lui!

Sănătate multă tuturor!” Mirela Grigorescu, București

Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în cel mult 1.000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!

Vă recomandăm și următoarele articole despre naștere din România: 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa