Trimestrul trei de sarcină înseamnă o evoluție spectaculoasă în ceea ce privește greutatea bebelușului pe care îl porți în pântec. Micuțul tău este într-o fază de creștere incredibilă: este suficient să te urci pe cântar ca să vezi kilogramele care se acumulează mult mai repede decât până acum.
Nevoile fătului în dezvoltare sunt mari în continuare. Pentru buna dezvoltare a creierului sau a ochilor micuțului, dar si pentru sanatatea ta, poti oferi un ajutor important alegând vitaminele potrivite. Femibion® 2 este varianta pe care ți-o recomandăm.
Ultimele trei luni. La ce să te aștepți
În luna a șaptea de sarcină, încep să fie depozitate grăsimi. Copilul are în jur de 36 de cm și cântărește între 900 și 1800 g. Auzul este complet dezvoltat, copilul își schimbă frecvent poziția și răspunde la stimuli precum durere, lumină sau sunete.
În luna a 8-a de sarcină, copilul ajunge la 46 de cm și cântărește în jur de 2.2 kilograme, va continua să se dezvolte și să acumuleze grăsimi. Vei observa că bebelușul se mișcă mai mult. Reține că și creierul i se dezvoltă rapid în această perioadă, poată să vadă și să audă, iar majoritatea organelor interne sunt formate, singurii care nu sunt încă maturi fiind plămânii.
Spre finalul celui de-al treilea trimestru, bebelușul va continua să crească: plămânii sunt aproape complet dezvoltați, reflexele și coordonarea sunt de asemenea dezvoltate astfel încât copilul poate clipi, închide ochii, își poate întoarce capul și poate răspunde la sunete, lumină și atingere.
Foarte important, poziția copilului se schimbă în pregătirea travaliului și a nașterii (copilul se întoarce cu capul în jos). În medie, până la finalul sarcinii ar trebui să aibă între 46 și 51 de cm și să cântărească în jur de 3.2 kg.
Produsul recomandat și mamelor care alăptează
După naștere, mai ales dacă alăptezi, ai nevoie în continuare de cantități mai mari de vitamine și de minerale. De exemplu, ai nevoie de calciu, de vitamina D și vitamina B, dar și de zinc și fier. Toate acestea vor ajunge în laptele tău, iar dacă tu ai deficit de oricare dintre ele și micuțul tău va avea. Pe lângă dieta sănătoasă, vitaminele special concepute pentru perioada alăptării te pot ajuta să faci față cu brio acestei perioade stresante din viața de mămică.