Trucuri pentru a rămâne însărcinată cât mai repede

Ramona Dinescu
trucuri-pentru-a-ramane-insarcinata-totul-despre-mame

Vrei să îți ții în brațe bebelușul cât mai repede? Există câteva trucuri pentru a rămâne însărcinată cât mai repede

Acum un deceniu căutam toate metodele prin care aș fi putut evita o sarcină, motivele fiind evidente. 10 ani mai târziu, în momentul în care a început să ticăie ceasul biologic, am început să cercetez și să caut tot felul de metode prin care aș fi putut rămâne însărcinată mai repede. Iată ce am descoperit!

Deși teoria conceperii este simplă, trebuie să știi că în cazuri normale, atunci când nu există problem de fertilitate, șansele de concepere a unui copil în timpul unui ciclu sunt de numai 20%. Aceste șanse pot fi mărite prin câteva trucuri simple de care ar fi bine să ții cont pentru că nu-ți dăunează cu nimic, ba dimpotrivă. Îți ținem pumnii!

Înainte și în timpul actului sexual

Există câteva trucuri pe care nu ar strica să le urmezi:

Trebuie să faci din actul conceperii un moment foarte romantic și pasional și să-l tratezi ca atare. Dacă te vei gândi doar la copil, veți ajunge să faceți sex așa cum faceți orice altă activitate casnică. Încercați alte camera, alte poziții, alte jocuri erotice și simțiți-vă bine.

Asigură-te că ți-ai monitorizat corect ovulația. Ia-ți un test de ovulație de la farmacie, măsoară-ți zilnic temperatura bazală și observă consistența mucusului cervical. Când aceste semne indică o perioadă fertilă, apucă-te de treabă.

La sfârșitul actului sexual nu da fuga la baie, deoarece este indicat să mai rămâi câteva minute întinsă pe spate, eventual cu o pernă așezată sub bazin pentru a facilita ”alunecarea spermatozoizilor” către trompele uterine.

De asemenea, trebuie să aveți contact sexual din două în două zile: cu două și cu patru zile înainte de ovulație și cu două după. Astfel calitatea spermei va fi mai bună și nu veți face din asta o rutină enervantă.

În restul timpului 🙂

Ține cont însă că trebuie să faci orice ca să înlături stresul. Există dovezi clare care leagă dezechilibrul emoțional de infertilitate, mai ales în cazul femeilor. Ușor de zis, greu de făcut. Pentru că principalul stres al unei viitoare mame este legat de îndoiala ”rămân sau nu gravidă”, eu m-am setat să gândesc că pot să încerc un an și apoi voi face o fertilizare in vitro. Știința este atât de avansată, că nu am cum să nu am un copil, indiferent prin ce metodă! Dacă vei fi tot timpul stresată numărând zilele și calculând ovulația, actul sexual nu va mai avea nici un strop de pasiune, iar partenerul tău se va simți oarecum folosit pentru a concepe.

Pentru a avea rezultate cât mai repede, cu siguranța un specialist te poate ajuta. Fă-ți programare la un medic ginecolog mai ales dacă ai un ciclu neregulat, deoarece acesta te poate ajuta să-ți monitorizezi corect ovulația.

Și, nu în ultimul rând, se spune că există anumite alimente care ajută fertilitatea. Stridiile, fructele de pădure, somonul, nucile și semințele de in sunt printre cele mai recomandate deoarece conțin anumite substanțe nutritive menite să ajute ovulația și calitatea spermei, esențiale în conceperea unui copil.

Având toate aceste date, îți dorim succes și așteptăm să ne povestești dacă au funcționat!

Pentru mai multe informații despre acest subiect, îți recomandăm și acest articol:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa