Sfaturi pentru a rămâne mai uşor însărcinată

Alexandra Constantin
însărcinată

Încercați de ceva timp să faceți un copil, dar vestea cea mare se lasă îndelung așteptată? De ajutor este să faci unele schimbări în stilul de viață, modificări ce pot face ca obținerea unei sarcini să fie mai ușoară.

Nu amâna foarte mult momentul

Se știe că în ultimii ani tot mai multe femei amână momentul venirii pe lume a unui copil, priorități fiind în cele mai multe dintre cazuri locul de muncă și găsirea unei locuințe. Ideal este să îți dorești un copil atunci când tu și partenerul de viață vă simțiți pregătiți. Cu toate acestea, bine este să îți amintești că odată cu înaintarea în vârstă și șansele de a rămâne ușor însărcinată sunt tot mai mici. Potrivit unei statistici recente, femeile care își doresc un copil în jurul vârstei de 30 de ani au 75% șanse să rămână însărcinate în primele 12 luni. În schimb, dacă dorința de a avea un copil apare după vârsta de 35 de ani, atunci și șansele de reușită în primul an scad la 44%, arată www.diaporamas.doctissimo.fr.

Mergi la un consult medical înainte

Îți dorești un copil în viitorul apropiat? Nu strică să suni la medicul tău și să te programezi pentru un consult medical. Simplele analize de sânge îți pot indica posibilele carențe de vitamine și de minerale din organism, ocazie bună de a ,,remedia” posibilele neplăceri ce țin de sănătate. În plus, medicul îți poate recomanda suplimente care pot ajuta în perioada de concepere și îți poate da sfaturi valoroase ce pot face ca obținerea unei sarcini să se întâmple mai rapid.

Încearcă să reduci stările de stres

Au trecut deja trei luni de când încercați să concepeți un copil, dar testele de sarcină continuă să fie negative? Cel mai bun sfat este să nu te panichezi și să începi să-ți programezi tot felul de investigații medicale. Și asta deoarece de multe ori stresul poate face ca o sarcină să întârzie să apară. Se poate întâmpla ca de multe ori motivele ce țin de infertilitate să fie de natură psihologică. Și cum trăim într-o perioadă când stresul de la locul de muncă și cel cauzat de problemele de zi cu zi este tot mai mare… rezultatele nu întârzie să apară. Acest tip de infertilitate poartă numele de infertilitate psihologică și este tot mai des întâlnită. Cea mai bună soluție este să găsești modalitățile potrivite prin care să reduci stresul, indiferent de natura acestora.

Renunță la obiceiurile nu tocmai sănătoase

Obișnuiești să bei mai multe cafele pe parcursul zilei ca să faci față volumului mare de lucruri de la locul de muncă? Iar cafeaua merge perfect alături de țigară și se întâmplă să fumezi și mai mult de 10 țigări pe zi? Nici unul dintre aceste obiceiuri nu sunt de ajutor dacă îți dorești ca în viitorul apropiat să ai un bebe. Printre efectele negative ale fumatului se numără și cele asupra fertilității. Numeroase cercetări au arătat că fertilitatea este tot mai afectată dacă și numărul de țigări fumate zilnic crește. Cuvântul de ordine și când vine vorba de consumul de cofeină este moderația.

Alimentația poate crește șansele de a rămâne însărcinată

O greutate subponderală sau una supraponderală pot favoriza apariția tulburărilor de ovulație, fapt ce afectează în cele mai multe dintre cazuri și fertilitatea. Încearcă pe cât posibil să ai o alimentație cât mai echilibrată, din care să nu lipsească fructele, legumele, cerealele integrale, peștele, carnea de pui și de curcan. Evită să urmezi diete drastice chiar dacă este vorba de un exces de greutate. Cel mai indicat este să ceri sfatul unui nutriționist și să încerci să-ți formezi un program de mese și să consumi alimente cât mai sănătoase.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.1

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa