Cum să rămâi repede gravidă. Sfaturi despre alimentație, poziții de sex, terapii alternative

Anca Vlad
Vreau să rămân însărcinată urgent.
Pentru a-ți crește șansele de concepție, este important să ai contact sexual în perioada premergătoare ovulației, dar și în ziua când ovulezi.

Vreau să rămân însărcinată urgent. Dacă vrei să rămâi repede gravidă trebuie să faci mai mult decât să încetezi să mai iei pastile anticoncepționale, scrie babycenter.com. Poți grăbi procesul cu următoarele sfaturi legate de concepție, aflând cum poți detecta perioada de ovulație și cum să-ți programezi partidele de sex pentru a rămâne însărcinată. De asemenea, află cum poți să îți pregătești corpul pentru o sarcină cu sfaturi despre nutriție, schimbări pentru îmbunătățirea sănătății, terapii alternative și multe altele.

Detectează perioada de ovulație

Conceperea unui copil ține cu totul de momentul potrivit (cu toate ca și sexul bun ajută). Învață micile șiretlicuri despre cum să-ți detectezi perioada de ovulație și zilele cele mai fertile prin calcularea calendarului si observând indiciile subtile pe care corpul tău ți le oferă. Avem toate instrumentele și tehnicile pentru a te ajuta pe parcursul acestui drum.

Vreau să rămân însărcinată urgent. Calculatorul pentru perioada de ovulație

Urmărindu-ți ciclul menstrual, îți sporesc șansele de obținere a unei sarcini. Calculatorul nostru pentru perioada de ovulație îți spune care sunt perioadele de fertilitate maximă. Introdu data primei zile a ultimei menstruații și durata în zile a întregului ciclu menstrual. Îți vom arăta care sunt cele mai bune zile pentru un contact sexual care se poate finaliza cu o sarcină.

Cum poți rămâne însărcinată într-un timp scurt

Poate ți-ai dorit toată viața să fii mamă și simți că momentul este acum, fără să mai aștepți nicio secundă. Poate vrei să aduci pe lume copilul într-o lună anume. Sunt zeci de motive pentru care o femeie își poate dori să rămână gravidă cât mai repede.

Iată mai jos cinci metode care să-ți crească șansele de concepție într-un timp scurt, alături de sfaturi pentru o sarcină sănătoasă si despre cum poți detecta anumite probleme de fertilitate.

Sfatul #1: Fă-ți o programare la medic

Ai mai multe șanse să ai o sarcină sănătoasă când corpul tău este pregătit. Fă-ți o programare la medic pentru a afla dacă ești în cea mai bună formă pentru a purta o sarcină și ce schimbări poți face pentru a-ți crește șansele.

Sfatul #2: Plănuiește-ți o sarcină sănătoasă

Când încerci să concepi un copil, mănâncă alimente hrănitoare, menține-ți greutatea în limite normale, fă sport si încearcă să renunți la vicii cum ar fi consumul de alcool sau fumatul.

Sfatul #3: Află când ovulezi

Ovulezi o singură dată într-un ciclu menstrual și ai doar câteva zile la dispoziție să concepi un copil. Știind când ovulezi, tu și partenerul tău vă puteți programa partidele de sex și astfel vă creșteți șansele să rămâi gravidă.

Sfatul #4: Fă sex la timpul potrivit

Atunci când știi cu certitudine perioada în care ovarul tău va elibera ovulul, îți poți programa partidele de sex în perioada cea mai fertilă, adică trei zile înaintea ovulației.

Sfatul #5: Sporește șansele spermatozoizilor

Spermatozoizii au cele mai mari șanse să fecundeze un ovul când sunt în număr mare și când sunt sănătoși și puternici. Ar fi foarte util dacă partenerul tău ar include în dieta lui mai multe alimente ce conțin zinc și vitamina C. De asemenea, ar trebui să renunțe la alcool și fumat pentru a crește mobilitatea spermatozoizilor.

Vreau să rămân însărcinată urgent. Cât timp poți încerca înainte să ceri ajutor specializat

Dacă vei rămâne însărcinată pe cale naturală, cel mai probabil se va întâmpla în primele șase luni de încercări. Aproximativ 8 din 10 cupluri au conceput un copil în acest interval de timp.

Desigur, dacă știi că tu sau partenerul tău aveți o problema de fertilitate, fă-ți o programare la doctorul tău imediat, nu ai nici un motiv sa aștepți în acest caz.

Vreau să rămân însărcinată urgent. Anticipează ovulația

Ce este ovulația?

Când ovulezi, adică atunci când ovarul tău eliberează un ovul, acesta poate fi fertilizat. Când se întâmplă acest lucru, ești însărcinată!

Poți afla când se produce ovulația folosind metoda calendarului, urmărind temperatura bazală și aspectul mucusului cervical sau folosind un test pentru ovulație.

Vreau să rămân însărcinată urgent. Cum își schimbă aspectul mucusul cervical în timpul ciclului menstrual

Nu ești sigură cum arată mucusul cervical în diferite momente ale ciclului menstrual? Te ajutăm noi!

Mucusul cu aspect de albuș

Așa numitul mucus cu aspect de albuș de ou crud indică cea mai fertilă perioadă a ciclului menstrual deoarece permite spermatozoizilor să înoate cu ușurință prin colul uterin.

Mucus cervical cu aspect apos

Mucusul apos este al doilea cel mai bun indicator al perioadei fertile deoarece permite accesul liber al spermatozoizilor prin colul uterin.

Mucusul cervical cremos

Atunci când mucusul are o consistență cremoasă înseamnă că nu ești fertilă deoarece restricționează mișcările spermatozoizilor.

Mucusul cervical lipicios

Mucusul cervical lipicios indică perioada cea mai puțin fertilă pentru că face mișcarea spermatozoizilor imposibilă.

Vreau să rămân însărcinată urgent. Când este cel mai indicat să faci sex dacă încerci sa rămâi însărcinată?

Spermatozoizii trăiesc între trei și cinci zile în uterul femeii, pe când ovulul doar 12-24 de ore. Pentru a-ți crește șansele de concepție, este important să ai contact sexual în perioada premergătoare ovulației, dar și în ziua când ovulezi.

Poți rămâne însărcinată în perioada menstruală?

Da, este posibil să rămâi însărcinată în timpul menstruației. Se poate întâmpla dacă ai un ciclu menstrual foarte scurt, adică timpul scurs dintre prima zi de menstruație si prima zi din următoarea menstruație să fie foarte scurt, sau dacă ai o menstruație care se întinde pe o perioadă mai lungă de timp.

Fecundarea se produce atunci când ovulul și spermatozoidul se întâlnesc în trompa uterină. De regulă, se întâmplă pe la jumătatea ciclului menstrual. Între zilele 12-16 (dacă ai un ciclu de 28 de zile), un ovul ajunge la maturitate în unul dintre cele două ovare. Ovarul eliberează ovulul în cavitatea abdominală de unde este captat de trompa uterină.

Un ovul trăiește până la 24 de ore în trompa uterină și dacă există spermatozoizi în trompă în acel interval, ovul poate fi fecundat și poate evolua spre sarcină. Dacă ovulul nu este fecundat, va fi eliminat la menstruație.

Vreau să rămân însărcinată urgent. Poziții sexuale recomandate

Sunt unele poziții mai bune decât altele când vine vorba de conceperea unui copil?

Nu există dovezi care să susțină teoria că unele poziții sunt mai bune decât alte. Este posibil să fi auzit că pozițiile în care sperma ajunge cât mai aproape de cervix – cum este cazul poziției misionarului- cresc șansele apariției unei sarcini. Dar nu exista studii științifice care să susțină asta.

Orgasmul crește șansele de concepție?

Există persoane care cred că dacă femeia are orgasm după ce partenerul ejaculează, aceasta va avea mai multe șanse să rămână însărcinată, dar nu există dovezi care să susțină această teorie.

Trebuie să rămân întinsă după contactul sexual?

Nu există dovezi cum că dacă ai rămâne întinsă ar ajuta la conceperea unui copil. Mucusul cervical capturează spermatozoizii și chiar dacă o parte din ei vor aluneca afară, majoritatea rămâne în viață în corpul tău.

Dacă ești într-o perioadă în care dorești un copil, de ajutor îți pot fi și aceste articole:

 

 

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa