Plante care stimulează fertilitatea feminină

Alexandra Ion

  Când vine vorba despre fertilitatea feminină, plantele sunt un aliat de încredere!

  Iată câteva detalii pe care orice femeie trebuie să le știe dacă își dorește să aducă pe lume un copil.

  Infertilitatea feminină are numeroase cauze. De le cele psihice (stres) la cele organice (afecțiuni ale trompelor uterine, fibroame uterine, insuficiență ovariană și altele). Plantele care stimulează fertilitatea feminină acționează specific pentru fiecare din cauzele care provoacă infertilitate, deci primul pas este stabilirea cu precizie a motivelor pentru care nu poți avea un copil. Trebuie avut în vedere că toate aceste plante pot avea contraindicații în anumite afecțiuni ale aparatului genital feminin, mai ales dacă sunt folosite în exces.

  Cele mai eficiente plante care stimulează fertilitatea feminină

  Semințele de mărar

  Au un efect general benefic asupra fertilității feminine. Acestea conțin varianta vegetală a estrogenilor feminini motiv pentru care infertilitatea feminină, ca urmare a insuficienței ovariene, are un aliat de nădejde în semințele de mărar. Acestea pot compensa deficitul și pot susține procesele naturale care favorizează concepția. În plus semințele de mărar susțin tinerețea și sănătatea uterului, ceea ce este vital în conceperea și menținerea unei sarcini.

  Năpraznicul

  Se știe despre această plantă că are o variantă vegetală de progesteron natural. Planta este utilă în primul rând femeilor, dar și bărbaților. Planta stimulează ovulația, reglează hormonii care susțin și favorizează sarcina și crește receptivitatea ovulului pentru spermatozoizi. La bărbați crește vitalitatea spermatozoizilor și numărul acestora. Năpraznicul este considerat a fi o plantă cu acțiune anticancerigenă puternică, mai ales pentru afecțiunile din zona genitală. Acesta nu trebuie folosit de femeile însărcinate și nici de copii, iar dozele recomandate trebuie respectate.

  Ventrilica

  Pe numele său oficial Veronica officialis, aceasta este un adjuvant util pentru susținerea fertilității feminine, acționând blând la nivelul întregului aparat repoducător. Planta este utilă mai ales în afecțiuni legate de sănătatea trompelor uterine și tonusul uterului. Tratamentele sunt de lungă durată, în cure de ceaiuri, iar sfatul medicului este necesar, ventrilica fiind eficientă mai ales dacă este combinată cu tratamentele medicamentoase.

  Țelina

  Cunoscută pentru beneficiile sale, țelina este un bun prieten nu doar bărbaților, ci și femeilor. Principala calitate pe care o are rădăcina de țelină, dar și frunzele este aceea de regulator hormonal, prin aceasta susținând și fertilitatea feminină. În plus, țelina nu are nici un fel de contraindicați. Consumul de țelină sau de preparate din țelină (tincturi, uleiuri și ceaiuri) fiind benefic oricui. Țelina este un tonic general cu efect foarte bun, un excelent depurativ și o sursă de minerale prețioase.

  Sorbestrea

  Cunoscută sub denumirea de Sângeric, planta are un puternic efect antimicobian și hemostatic, dar și calitatea de a regla activ schema hormonală, mai ales la femei. Planta are capacitatea de a susține și stimula funcția ovariană și poate chiar amâna menopauza. Este foarte eficientă într-o schemă de tratament pentru ferilitate.

  Toate aceste plante pentru fertilitatea feminină sunt în egală măsură utile și periculoase. Dozele și forma de adminstrare poate modifica efectele și acțiunea terapeutică a plantelor. Sfatul medicului este necesar!

  Citește și:

  Fertilitatea în funcție de vârstă

  Care e vârsta optimă pentru a deveni mamă pentru prima dată?

  Analize recomandate înainte de a rămâne însărcinată

  Ce este menopauza precoce?

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa