Te gândești să faci al doilea copil? Iată cum ți se va schimba viața!

Iulia Mirică
nou nascut in familie

Apariția primului copil v-a cam dat viața peste cap. Odată cu venirea celui de-al doilea, se vor schimba considerabil cheltuielile, timpul petrecut în cuplu, viața sexuală.

Partea bună este că parcurgeți un drum deja bătătorit. Cel puțin parțial. Va trebui să faceți față atât unor provocări deja cunoscute, precum și altora noi. Siteul fatherly.com le-a sintetizat în felul următor:

Îngrijirea și sănătatea copilului vor încărca facturile

Bugetul familiei trebuie regândit. Nașterea, scutecele, scoica pentru mașină, vizitele la medic, hainele, căruciorul vor deveni priorități. Ideal ar fi să refolosiți obiecte care au rămas în stare bună de la primul copil.

Întâlnirile romantice devin mult mai dificile

De cele mai multe ori, nu veți avea timp să faceți nimic din ceea ce nu ține de bebe. Alternativa pe care o puteți lua în calcul atunci când aveți nevoie cu disperare de o ieșire în doi este să apelați la bunicii copiilor sau la alte rude ori prieteni. Vă veți da seama că momentele acestea sunt un lux și un privilegiu de care aveți nevoie câteodată.

Spuneți la revedere idealurilor

Aproape toată lumea este idealistă înainte de a avea un copil. Atunci când apare primul urmaș se spune că părinții sunt doar testați. Iar când apare al doilea veți fi sfătuiți să spuneți la revedere idealurilor. Partenerii își pot împărți sarcinile pentru ca fiecare să mai aibă puțin timp pentru propriile pasiuni.

Timp liber? Ce e acela?

Odată cu nașterea primului copil sarcinile simple devin complicate. Dușurile, mâncarea și alte activități sunt, dintr-o dată, provocări pentru mămici. Puteți să îl adormiți pe cel mic și să îl aduceți în baie, în carucior, pentru a putea face duș fără să îl lăsați singur. Iar dacă fratele cel mare refuză să stea în altă încăpere, obișnuiți-vă cu dușurile cu spectatori.

Ce diferență face sexul copilului?

S-ar putea ca atunci când aveți o fată ceilalți să îi aprecieze frumusețea și să spună că ar trebui să cumpărați un pistol cu alice ca să țineți băieții departe. Când vine vorba de băieți, sfaturile nesolicitate ar putea fi mai puține. Veți observa diferențe și când vine vorba de alegerea hainelor. Cel mic va fi mai ușor de mulțumit, iar după cea mică va trebui să așteptați să-și asorteze ținuta.

Viața sexuală se complică

Atunci când nu ai copii, ai timp să-ți îndeplinești toate fanteziile alături de partenerul tău. Când apare primul bebeluș în peisaj, lucrurile se complică, toată energia, timpul și resursele se canalizează spre el. Începi să te relaxezi când copilul crește, însă, odată ce apare și cel de-al doilea o iei de la capăt. Lista de priorități se schimbă radical, iar viața sexuală trece din nou pe ultimele locuri.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa