Cum concepi o fată? Iată care sunt perioadele, dieta și pozițiile recomandate!

Alexandra Ion
concepere fata

  Vrei să concepi o fată? Cum faci asta, care sunt trucurile, sfaturile cu temei stiințific care să te ajute să concepi o fată? Iată aceste cateva detalii care pot să crească mult șansele de a concepe o fată.

  Înainte de orice, trebuie spus că sexul viitorului copil este determinat de un factor genetic de origine paternă. Cu alte cuvinte, sexul viitorului copil depinde de spermatozoid. Mai trebuie spus că hazardul este cel care decide, dar balanța poate fi înclinată destul de mult de o parte sau de alta, cu câteva mici intervenții care pot influența mult lucrurile.

  Oricum, există studii serioase care analizează detaliile care fac diferența între posibilitatea de a concepe o fată sau un băiat, iar toate cele ce urmează pleacă de la aceste concluzii bine documentate, scrie disabled-world.com.

  Iată ce trebuie să faci și ce nu trebuie dacă vrei să concepi o fată!

  Ține un calendar stric al menstruației și fă sex cu trei-patru zile înainte de ovulație! Spermatozoizii trăiesc în vagin mai multe zile, de regulă trei-patru zile, dar cei mai rezistenți sunt cei care conțin secvența cromozomială XX, adică cea care te ajută să concepi o fată. În plus, mucusul cervical din perioada de dinainte de ovulație este acid, iar mediul acid este neprietenos cu spermatozoizii care poarta secvența XY, adică cea care va duce la conceperea unui băiat. Abține-te de la sex în momentul ovulației și după ovulație timp de trei-patru zile.

  Alege poziții care nu implică penetrarea în profunzime. Sperma va rămâne mai mult în zonă intrării în vagin, unde mediul este mai acid decât în zona mai apropiată de col, mai puțin acidă, ceea ce crește șansele ca ovulul să fie fecundat de un spermatozoid cu secvanta XX. Un alt sfat este acela de a face mult sex în perioadele infertilă. Asta favorizează caracterul feminin al spermei, ceea ce sporește șansele de a concepe o fată.

  Evită orgasmul, pentru că această reacție, prin contracțiile pe care le generează, favorizează spermatozoizii cu componentă masculină și alcalinizeaza mediul din vagin, ceea ce scade șansele de a concepe o fată și le crește pe cele de concepe un băiat.

  O dietă vegetariană, sau măcar foarte bogată în vegetale, fructe și seminte uleioase, crește șansele de a concepe o fată. Cele mai bune alimente pentru un așa zis regim favorabil conceperii unei fete trebuie să conțină mult spanac, broccoli, nuci, semințe, precum și alimente bogate în calciu și magneziu, dar și fructe (și mai ales citrice) și orez.

  Sperma care conține componenta XY este mai sensibilă la temperaturi ridicate, comparativ cu cea care are secvența XX. O baie fierbinte înainte de sex ar putea fi, de asemenea, benefică. Totuși, atenție! Băile fierbinți scad fertilitatea masculină!

  Aplică toate aceste sfaturi și vei spori mult șansele de a face o fată, cu amendamentul că dieta trebuie respectată cu cel puțin două luni înainte.

  Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa