Ai încercat chiar totul pentru a rămâne gravidă? Iată regulile Feng Shui pentru fertilitate!

Anca Vlad
feng shui

Când vine vorba despre locuri care ne cresc șansele să rămânem însărcinate, multe dintre noi se gândesc mai degrabă la cabinetul medical decât la propria casă, care, de cele mai multe roi, nu e amenajată conform regulilor Feng Shui, scrie babycenter.com. Dar, la fel cum cauți motive medicale inerente care ar putea dăuna fertilității, ar trebui sa-ți examinezi casa și să vezi dacă întreține concepția.

Din perspectiva feng shui, infertilitatea poate fi atribuită în parte energiei, numită chi, care a fost blocată sau stagnează. Această străveche artă chinezească țintește către echilibrarea energiei unui loc pentru sănătatea și starea de bine a celor care trăiesc sau lucrează acolo. Cu câteva simple modificări feng-shui, poți crea o casă care încurajează energia pozitivă și concepția.

Gura lui Chi

Când totul este în armonie, energia chi curge asemeni unui râu. Dar când mediul înconjurător nu urmează principiile cheie ale feng shui, energia stagnează. Rezultatul? Orice, de la dureri de cap și oboseală la probleme la locul de muncă și chiar infertilitate. Pentru a vă aduce armonia în casă, începeți cu ușa de la intrare, considerată ”gura lui Chi”, pe unde energia poate pătrunde. Ar trebui să vă puteți uita prin ușa de la intrare și să vedeți un spațiu deschis, precum o peluză. Dacă ceva blochează intrarea – un deal, un pom, un stâlp de telefon aliniate cu intrarea voastră – energia care încurajează concepția poate fi și aceasta blocată. Prin agățarea unor clopoței de vânt pe oricare parte a ușii, poți ajuta la îndepărtarea energiei emise de un obstacol (și este mult mai ușor decât mutatul). Punerea unei oglinzi oriunde în apropierea ușii de la intrare poate îndepărta energia și de asemenea, oportunitățile, așadar este crucial să evitați montarea unei oglinzi care să reflecte ușa de la intrare; trebuie să facilitați și incurajați intrarea și curgerea energiei prin casa voastră.

Energizați-vă dormitorul

Dormitorul este un spațiu important in feng shui, având în vedere că este spațiul unde dormim, ne reîncărcăm și facem dragoste. Când încerci să rămâi însărcintă, scopul tău este să echilibrezi energia feminină (numită yin) cu energia masculină (numită yang). Începe prin a-ți înfrumuseța dormitorul, dar folosește genuri neutre în design și tonalități cromatice; ținta este atmosfera calmantă, neutră a unei camere luxoase de hotel. Încorporează culori ca alb, ivoriu, culoarea pielii bronzate, maro, roz sau auriu ce promovează armonie în relație și atracție sexuală. Dar evită florile proaspete, așternuturi și perne sau tepet cu imprimeuri florale. In termeni de feng shui, florile sunt expresia masculină (yang) ale unei plante, lucru ce poate intra în competiție cu energia masculină a soțului tău. Ai grijă să înlături cărți, computerul și televizorul din dormitor când încerci să concepi; acestea iau din timpul care ar trebui dedicat singurelor două scopuri ale acestei camere: somn și intimitate. Și asigură-te că din pat nu se pot auzi sunete de apă picurând sau curgând deoarece și acestea reprezintă pierdere de energie. Când nopțile devin înăbușitoare, încearcă să folosești un ventilator cu picior în locul unui ventilator de plafon, care poate întrerupe reîncărcarea pe timpul nopții a corpului tău și al partenerului tău cu energie chi, epuizând prețioasa energie a concepției. S-ar putea să fii nevoită să renunți și la partea ta favorită a patului. Când stau întinși, femeia ar trebui să fie în dreapta și barbatul în stânga; acest lucru se crede că ar armoniza și ar echilibra energia cuplului.

Fă loc pentru un copil

Chiar dacă copilul tău nu este în aici sau nici măcar pe drum, in feng shui este important să creezi simbolic un spațiu pentru noul copil. Iar asta înseamnă să scapi de îngrămădeală. Dacă casa ta este înghesuită sau năpădită de lucruri de care nu ai nevoie, acum este un moment bun pentru a lua în considerare donarea, aruncarea sau depozitarea a aproximativ o treime din posesiunile tale (acest lucru reprezintă eliberarea de spațiu în viața ta pentru a face loc unui copil, unui al treilea membru al familiei). Angajarea unei firme de curățenie sau a unui organizator profesionist te ajuta să te asiguri că vei rămâne organizată. Dacă casa sau apartamentul tău sunt mici, acest lucru ți-ar putea de asemenea bloca potențialul pentru sarcină. Ideal ar fi să te muți într-un loc mai încăpător, dacă poți.

Simbolurile puterii

Un al mod simplu de a invita energia care încurajează sarcina este să te înconjori de fotografii și articole inspiraționale care reprezintă concepție, fertilitate și copii. Cuplurile chineze care doresc să conceapă pun în mod tradițional în dormitoarele lor o poză cu o sută de copii care se joacă pentru a încuraja sarcina. Alte simboluri potente ale fertilității includ bambus scobit, simbolizând umilința și fertilitatea; poze cu coțofane, pasările fericirii și bucuriei; câte un felinar roșu pe fiecare parte a patului pentru a aduce energie yang bună în dormitor; și rodii, care de asemenea reprezintă fertilitatea. Chiar dacă nu întelegi complet feng shui sau cum funcționează acesta, această străveche artă te poate ajuta să-ți vezi casa într-o nouă lumină și te poate încuraja sa-ți recreezi spațiul în care trăiești cu câteva retușuri care să îl transforme într-un sanctuar mai liniștitor, mai frumos, care să vă susțină în eforturile voastre de a deveni părinți.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa