5 mituri despre fertilitate. Este importantă poziția în care faceți dragoste pentru a obține o sarcină?

Mihaela Călin

  Calculezi în fiecare lună perioada fertilă, încercaţi să facati dragoste exact în zilele fertile şi totuşi nu reuşeşti să rămâi însărcinată? Probabil că ai început să cauţi informaţii despre fertilitate şi cum să rămâi mai uşor gravidă. Asigură-te mai întâi că metodele recomandate nu fac parte din grupul de mituri false despre fertilitate, precizează medicul obstetrician Jani Jensen de la Clinica Mayo, Rochester .

  Nu este niciun secret faptul că foarte multe cupluri care visează să aibă un copil ar fi în stare să facă o mulţime de lucruri pentru a ajunge în cele din urmă la rezultatul dorit. De multe ori, aceste cupluri caută informaţii pe internet despre cum să-şi crească şansele de concepţie. Din păcate, multe dintre ele sunt mituri despre fertilitate care nu se reflectă în realitate. Vezi mai jos cele mai des întâlnite 5 mituri despre fertilitate.

  Cuplurile ar trebui să aibă relaţii sexuale în fiecare zi pentru a spori şansele de concepţie

  Adevărul: În zilele care preced ovulaţia, femeia are „o fereastră” de timp când poate rămâne însărcinată. Dar cuplul nu este nevoit să aibă relaţii sexuale în fiecare zi în această perioadă, orice zi este la fel de bună. Pentru majoritatea femeilor, „fereastra de fertilitate” este cuprinsă între zilele 10 şi 20 ale ciclului lor (ziua 1 fiind prima zi de menstruaţie).

  Dacă femeia are orgasm, cresc şansele de a rămâne însărcinată

  Adevărul: Orgasmul femeii nu are nici un efect asupra fertilizării. Multe femei au probleme cu atingerea orgasmului şi totuşi se bucură de mai mulţi copii.

  Dacă bărbatul a avut un copil în trecut, cu siguranţă nu este el cauza infertilităţii cuplului actual

  Adevărul: Unele cupluri cred că dacă au probleme în a concepe un copil, problema nu poate fi la bărbat, dacă acesta a mai avut un copil înainte. Dar există multe motive pentru care acest lucru nu este neapărat adevărat. Multe lucruri s-ar fi putut schimba în anii de când bărbatul a conceput primul copil. De exemplu, ar fi putut să câştige în greutate sau să dezvolte o boală tiroidiană, ambele putând afecta fertilitatea.

  Dacă stai culcată cu picioarele în sus, după finalizarea actului sexual, cresc şansele de a rămâne însărcinată. În această poziţie sperma ajunge mai repede la trompele uterine.

  Adevărul: Din păcate, poziţia în care stai după finalizarea actului sexual nu are nici un efect asupra fertilităţii şi nu creşte şansele de concepţie. Totul depinde de zilele fertile şi de cât de bine este fixat ovulul fertilizat în peretele uterului. Nicio poziţie sau cascadorie nu poate influenţa acest lucru.

  Poziţia corespunzătoare în timpul actului sexual cresc şansele de a rămâne însărcinată. Cea mai bună poziţie este cea a misionarului. Ajută şi dacă aşezi o pernă mare sub fund.

  Adevărul: La fel ca în cazul de mai sus, poziţia nu contează. Important este să acorzi atenţie şi să nu ratezi zilele fertile.

  Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

   

   

   

   

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa