Cinci lucruri pe care să nu le ratezi în ultimele săptămâni de sarcină

Daniela Ghiorghe
calendar de sarcină
Evoluția sarcinii trebuie urmărită de medicul specialist.

  Ultimele săptămâni de sarcină reprezintă o perioadă specială. Deși te simți epuizată, știi că peste câteva săptămâni bebelușul tău va fi în brațele tale. În acest timp, majoritatea viitoarelor mame nu știu ce să facă cu timpul liber.

  Mai jos găsești cinci lucruri pe care să nu le ratezi în ultimele săptămâni de sarcină, conform everydayfamily.com.

  Răsfață-te

  Deși fiecăruia dintre noi îi place să se răsfețe în feluri diferite, majoritatea femeilor știu ce le place să facă pentru a se simți bine. Dacă îți plac masajele, du-te și fă-ți unul. Dacă îți place să ți se facă manichiura, plănuiește o ieșire la salonul tău preferat. Dacă îți place să mergi la piscină, caută una care pare atrăgătoare și petrece-ți toată ziua acolo.

  Petrece timp cu partenerul tău

  Pe măsură ce data nașterii se apropie, sigur te întrebi cum va afecta venirea copilului pe lume relația cu partenerul tău de viață. Profită acum de timpul liber ca să îți întărești relația. Deși este indicat să vă planificați de acum activitățile, viața este imprevizibilă și se pot schimba multe. De aceea este important să știți că vă aveți unul pe celălalt dacă lucrurile nu merg conform planului.

  Ultimele săptămâni de sarcină, mai mult timp cu prietenii

  Dacă vei avea un copil, nu înseamnă că vei lipsi de acum încolo de la seara de ieșit în oraș cu fetele, însă, pentru cel puțin câteva luni, va fi foarte greu să petreci la fel de mult timp ca până acum cu ele. Gândește-te la ce vă place să faceți împreună și bucurați-vă de timpul liber.

  Pregătește-ți casa

  Deși este important să te relaxezi înaintea sosirii bebelușului, ai grijă să te pregătești din timp pentru el. Fă o curățenie generală în casă (dacă nu poți face asta singură, roagă pe cineva să te  ajute), termină de aranjat camera copilului și pregătește câteva feluri de mâncare pe care le vei păstra la congelator pentru primele zile după ce te vei întoarce de la spital.

  Pregătește-te emoțional

  Majoritatea pregătirilor pentru sosirea bebelușului sunt lucruri tangibile, dar nimeni nu se gândește că trebuie să te obișnuiești cu ideea că vei avea un copil. De aceea este foarte important să te pregătești emoțional, pentru că vei avea niște moment foarte intense care îți vor folosi toată energia.

  Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa