„De ce copiii noștri trebuie să fie traumatizați din primele ore de viață și îndopați cu lapte praf?”

TOTUL DESPRE MAME
Cezariană în spital privat

Cezariană în spital privat. „De ce copiii noștri trebuie să fie traumatizați din primele ore de viață și îndopați cu lapte praf?” Este întrebarea pe care și-o pune o mămică care a născut prin cezariană într-un spital privat, din cauza problemelor de sănătate. Experiența și întrebările ei sunt pe buzele multor mame din România. Vă invităm să citiți în detaliu experiența, așa cum este povestită de ea mai jos: 

„Am născut prin cezariană într-un spital privat. Alegerea mi-a aparținut în totalitate, m-am bucurat de sprijinul familiei, și al medicului care mi-a urmărit sarcina. Cezariana nu a fost o alegere, a fost urmare a diabetului gestational și a unei tentative de naștere prematură.

Mi-am dorit foarte mult să nasc natural, fiind primul copil, m-am documentat mult, mi-am imaginat totul… Și totul era perfect în imaginația mea.

Ei bine, în timpul operației mi-au arătat bebelușul, așa ca pe o păpușă de la distanță și foarte scurt. Am ajuns în salon unde mă aștepta soțul meu și printre lacrimi l-am întrebat dacă e frumoasă? Mi-a răspuns, la fel de emoționat „e perfecta” și a scos telefonul să îmi arate poze cu bebelușul pe care l-am purtat în pântec 9 luni de zile, pentru care mi-aș fi dar viata înainte să existe și pe care l-am iubit tot dinainte să existe.

Cezariană în spital privat. Copilul meu iubit și dorit era abandonat pe un pat de spital

Tot ceea ce am simțit în momentul în care am realizat că soțul meu îmi arata poze făcute printr-un geam termopan este de neimaginat. Era un ghemotoc înfofolită într-o pătura, într-un pat de sticla. Știți imaginea aceea cu un bebeluș abandonat pe un pat de spital. Ei bine asa mi-am simțit și eu copilul în acea clipa. Era un copil dorit, iubit și cu toate acestea abandonat.

Și asa și-a petrecut prima zi și prima noapte din viata ei. De ce trebuie să ne supunem la niște reguli absurde, de ce copiii noștri trebuie sa fie traumatizați din primele ore de viață, îndopați fără voia mamei cu lapte praf?

Care este diferența dintre felul în care se comporta statul cu un copil abandonat în spital și un copil dorit și iubit din prima clipă. Ambii ar avea nevoie de căldura mamei dar nu o primesc. Ei nu știu că nu e voie…

Visul meu s-a făcut scrum

Ei nu înțeleg reguli, ci au nevoie doar de iubire. Visul meu s-a făcut scrum, am recuperat tot ceea ce am pierdut în acele ore, dar mi-aș dori să știu că nici o mama nu mai trece prin momente atât de grele.

Am ales să nasc la un spital privat pentru a putea să îmi protejez copilul de ceea ce știm deja ca se întâmplă în marea majoritate a spitalelor de stat….

Recunosc ca din a doua zi totul a fost la superlativ, dar ziua și noaptea de după operație au fost un real coșmar pentru mine”.

Simina Blaga

Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în cel mult 1.000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!

 

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa